Domingo, 07 de Junio de 2020

Otras localidades

Desconfinamiento

Madrid rectifica i permet les rebaixes

Les botigues podran fer promocions sempre que no superin el límit d'aforament de cada fase

Es permetran les rebaixes a les botigues físiques.

Es permetran les rebaixes a les botigues físiques. / Pixabay

El Govern central ha rectificat la seva postura sobre la rebaixes de comerços després de les nombroses crítiques rebudes pel sector. Si fins ara només es permetien les promocions en botigues online, ara s'acceptaran promocions en locals físics a partir de la Fase 1 del desconfinament sempre que no hi hagi aglomeracions i es respectin els límits d'aforament en cada botiga. Així ho recull el BOE publicat d'aquest dissabte. Cal recordar que a la Fase 1 es permet fins al 30% del màxim del local.

En un primer moment el Govern espanyol va prohibir les rebaixes en botigues físiques. No obstant això, algunes comunitats com la Balear van entendre que sí es podien fer encara que sense sobrepassar els límits i generar aglomeracions.Així ho va manifestar el vicepresident del Govern autonòmic, Juan Pedro Yllanes.  El mateix ministre de Sanitat, Salvador Illa, va haver de sortir a rebutjar aquesta interpretació a les poques hores.

La decisió de Madrid va produir un enorme enuig entre els comerciants. A Menorca, la patronal Ascome va atacar durament la mesura. El seu president Vicente Cajuso va incidir en la necessitat de poder vendre encara que sigui a un preu rebaixat per compensar, ni que sigui parcialment, el que s'ha deixat de comercialitzar al confinament. Per això advocava per la interpretació que es feia des del Govern de rebaixes sense aglomeracions.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?