Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

El passallís entre Flaçà i Sant Jordi Desvalls podria tornar a obrir-se a finals d'estiu

Fa quatre mesos que està tallat degut al temporal Glòria i els veïns a banda i banda del Ter es veuen obligats a fer molts quilòmetres de més cada dia.

Estan recollint firmes perquè es millori aquesta connexió entre pobles.

La Diputació de Girona s'ha compromès amb l'Ajuntament de Flaçà -el propietari- a redactar el projecte i faltarà trobar els diners, uns 250.000 euros.

L'aigua encara passava per sobre de la passera aquesta setmana.

L'aigua encara passava per sobre de la passera aquesta setmana. / Imatge: Cedida a Ràdio Girona

El passallís de Sobrànigues és una passera de formigó que descansa sobre un antic pas de carros que connecta les dues bandes del Ter entre Flaçà i Sant Jordi Desvalls.

Afectats pel passallís de Sobrànigues

Es va construir el 1985 i queda tallat quan hi ha riuades o quan hi ha previsió de pluges i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) considera que cal desembassar una part del que acumulen Sau i Susqueda per fer lloc.

Joan Adroher - alcalde de Flaçà

Això ocasiona talls que poden durar des d'uns quants dies fins a setmanes però el temporal Glòria el va fer malbé i fa quatre mesos que els veïns de la zona que comprèn Flaçà, Sant Jordi, Cervià, Colomers, Jafre, Bordils o Celrà, entre d'altres, a fer molts quilòmetres extra per anar a buscar el tren a Flaçà -els MD no paren a Sant Jordi-, comprar, treballar, portar els fills a escola o a activitats extraescolars.

Joan Adroher - alcalde de Flaçà

Fa temps que els veïns fan sentir el seu malestar per haver de consumir temps i combustible per salvar els amb prou feines tres quilòmetres que separen aquests dos municipis situats a banda i banda de la llera del Ter. Ara han anat més enllà i estan recollint firmes per demanar una solució definitiva.

Joan Adroher - alcalde de Flaçà

L'alcalde de Flaçà, Joan Adroher, reconeix que el passallís és competència seva però el municipi no pot assumir els entre 150.000 i 250.000 euros que es calcula que costaria deixar-lo tal i com estava, amb el ferm reparat -hi ha una esquerda i s'ha desplaçat 2 centímetres- i, sobretot, amb les defenses de formigó que es van construir sota l'aigua per minimitzar l'impacte del corrent. La riuada se les va emportar fins a la presa de Colomers.

Adroher ha explicat a Ràdio Girona que tenen el compromís de la Diputació de Girona per fer el projecte i la direcció d'obra i que ara només falta buscar el finançament. La Generalitat considera que no és competència seva.

Segons Adroher, en condicions normals, el passallís podria haver estat reparat abans de començar l'estiu però tenint en compte les circumstàncies actuals, creu que podria estar llest abans d'acabar la temporada d'estiu.

Tot i que alguns veïns voldrien una solució que evités tenir la passera tallada quan es desembassa Sau i Susqueda -n'hi ha que defensen un recreixement petit i d'altres demanen un pont- l'alcalde diu que deixaran el passallís tal i com estava abans del Glòria perquè no deixa de ser "una via secundària" i, tal i com estava plantejat, "ha durat des de l'any 85 fins ara".

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?