Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

Tossa de Mar controlarà la temperatura als turistes abans d'entrar

El control de temperatura es farà als aparcaments dissuasius i, després de consultar-ho amb un sanitari, es podrà arribar a impedir l'accés a algú que tingui febre i símptomes compatibles amb la COVID_19

També es restringirà l'aforament de la Vila Vella per garantir la distància de seguretat entre els visitants. Mitjançant una aplicació per mòbil es podrà comprovar si es pot entrar o no.

Una imatge de Tossa de Mar.

Una imatge de Tossa de Mar. / Imatge: C.M.P.

Tossa de Mar pràcticament no ha tingut casos de coronavirus i vol seguir així. L'Ajuntament ha decidit que muntarà controls de temperatura a les dues vies d'entrada al poble, des de Llagostera i des de Lloret de Mar, i els que tinguin febre i altres símptomes compatibles amb el Covid_19 se'ls denegarà l'accés al municipi.

L’alcaldessa, Imma Colom, ha explicat que el control es farà aprofitant els aparcaments dissuasius. Quan es vagi a buscar el tiquet, es controlarà la temperatura i, en el cas de detectar a una persona amb temperatura alta, es consultarà telefònicament amb un sanitari, que valorarà el cas.

Colom reconeix que tenir temperatura alta no és sinònim de tenir el coronavirus -i més a l'estiu- però és un indicador i per això sempre es requerirà poder contactar amb els sanitaris o derivar aquella persona al CAP, "si està a prop". També admet que la manera com s'aplicarà aquest control encara s'ha d'acabar de perfilar però que la filosofia no canviarà.

L'alcaldessa de Tossa diu que la intenció no és implantar "un control excessiu" a la població sinó donar "tranquil·litat" als visitants i residents i és en aquest sentit que també està encaminada la segona mesura que ha pres el consistori; limitar l'aforament de la Vila Vella, amb punts concrets com l'entrada al museu, el Far o l'estàtua d'homenatge a Ava Gardner, on s'hi sol concentrar molta gent.

No només això sinó que estan enllestint una aplicació per mòbil que informarà del grau d'ocupació d'aquesta part del poble perquè el visitant pugui decidir abans de desplaçar-s'hi si té sentit anar-hi o no. Un control que, precisa, no hauran de superar els residents d'aquesta zona del municipi.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?