Deportes

La UEFA vol suavitzar el Fair Play financer

Amb aquesta mesura vol incentivar als clubs a que hi hagi cert moviment econòmic dins un mercat de fitxatges clarament afectat per la crisi del Covid19.

La UEFA vol suavitzar el Fair Play financer

La UEFA vol suavitzar el Fair Play financer

05:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1590064844276/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Segons han informat al 'Què t'hi Jugues!' Sique Rodríguez i Jordi Martí, la UEFA es planteja suavitzar les mesures de control del Fair Play financer sobre els clubs de cara a aquestes dues properes temporades. El motiu és evident: "Serà la única manera en què es podrà moure el mercat, en què es podrà veure moviment de diners entre clubs dins una forta crisi econòmica derivada pel Covid19". Per tot plegat s'ha creat una comissió de treball dins la UEFA i els criteris per suavitzar es tindran en compte a partir del mes de febrer d'aquest any 2020.

Per tant, eliminant part d'aquests controls els clubs amb més poder econòmic podran fer alguna operació que el Fair Play no els hagués permès. El Sique Rodríguez ha posat com a exemple la possible arribada de Lautaro: "Amb aquesta mesura, per exemple, el Barça no tindria problemes per afrontar el fitxatge de Lautaro".

Recordem que el Fair Play financer té certa relació entre els salaris dels jugadors d'un club i els ingressos anuals de l'entitat. Es tracta de no gastar més del què s'ingressa.

Altres mesures: taxa per limitar salaris

A la Major League Soccer tenen el que es denomina com a 'Salary Cap', una mesura que estableix un topall genèric de salaris dels jugadors que pretén generar més igualtat entre els equips i que, d'aquesta manera, la competició també s'equilibri. A la UEFA també s'estant plantejant una espècie de 'luxury tax' on els clubs que excedeixin d'uns certs limits salarials hauran de pagar una mena d'impost que revertirà en ingressos pels clubs menys potents,

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00