Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Barcelona obre les platges fins a les 23h per fer esport

L'Ajuntament es prepara per fer controls d'aforament de cara a la fase 2, quan ja estarà permès el bany recreatiu i prendre el sol

Dues persones passejant pel Passeig Marítim de la platja de la Barceloneta / David Zorrakino - Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

A partir d'avui les platges de Barcelona amplien el seu horari i en lloc de tancar a les 20h estaran obertes fins a les 23h, però només per fer esport individual. El govern municipal confia que una part dels ciutadans que fan activitat física en la franja de mati es passin al vespre per reduir l'afluència que hi ha a primera hora.

El regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que a les platges s'han detectat pics d'ocupació del 16%, especialment a la Nova Icària i la Barceloneta. Això ha transmès la idea que hi ha un ús intensiu d'aquest espai. Per intentar distribuir els esportistes, la platja s'obre també per fer esport fins a les 23h. Ara, en aquesta franja, només hi poden accedir els esportistes federats.

Per tant, les platges estan obertes ara des de les 6 del matí fins a les 23h. Però només per fer esport individual i per passejar. L'estada no està permesa i tampoc prendre el sol o el bany recreatiu. Aquestes activitats no es podran fer fins que Barcelona entri en la fase 2. I l'Ajuntament es prepara per aquest moment en el que l'afluència ja serà massiva. D'una banda, farà control d'aforament a les diferents platges. Eloi Badia ha explicat que ja estan iniciant el procediment per contractar els elements necessaris per fer-ho. I d'altra banda, treballen de manera conjunta amb la Generalitat i l'Àrea Metropolitana perquè totes les platges s'obrin al bany al mateix temps. La idea, explica Badia, és evitar "l'efecte crida" a les platges que sí que estiguin obertes.

Les guinguetes, els xiringuitos, de les platges de Barcelona ja poden obrir a partir d'avui. El govern municipal els permet ocupar més espai del que tenien reservat perquè puguin instal·lar un màxim de 30 taules guardant la distància de seguretat. Han pactat també una rebaixa de les taxes i que puguin tancar a partir del 30 de setembre.

Una altra de les novetats de la fase 1 és que Barcelona permet ja l'estada de grups de com a màxim 10 persones als parcs de la ciutat. Fins ara només es podia passejar, però ara ja es podran formar grups a l'espai públic, excepte a les platges, respectant les distàncies i amb mascareta.

També es permet des d'avui l'accés als cementiris per visitar difunts o fer manteniment dels nínxols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00