Sociedad
Desconfinamiento

Què es pot fer a la Fase 2

Anar a platges, entrar dins els bars o casar-se són algunes de les novetats d'aquest nou moment del desconfinament

Tota l'illa ja viu a la Fase 2 del desconfinament. / PIXABAY

Mahón

L'accés de Menorca a la Fase 2 suposa importants canvis respecte a la nostra llibertat de moviments i restriccions del desconfinament. Les principals novetats previstes per aquest període són:

.- La mobilitat es circumscriu a l'Illa. No es permet viatjar a altres parts de l'arxipèlag excepte en els casos de treball o força major. De tota manera, el Govern balear ha demanat ja a Madrid que es permeti la mobilitat entre illes sense restriccions.

.- S'eliminen les franges horàries per passejar i fer esport excepte en aquelles reservades per a gent gran i col·lectius vulnerables, és a dir de 10 del matí a 12 del migdia i de 7 a 8 del vespre .

.- Es permeten reunions de fins a 15 persones, familiars o amics, en domicilis, bars i restaurants .

.- Els bars ja poden atendre a l'interior del local, però només en taules i amb un 40% de l'aforament, a més de la gent en terrasses. Es manté la prohibició d'estar a la barra .

.- Els hotels poden reobrir les zones comunes .

.- Es permeten les visites a interns en residències sociosanitàries lliures de Covid-19. Sempre després de concertar cita .

.- Es permet anar a les platges per prendre el sol i banyar-se però caldrà respectar la distància social de dos metres entre grups diferents. A les piscines es podrà accedir amb cita prèvia i amb un aforament del 30% com a màxim .

.- Es poden reobrir les grans superfícies comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats amb un 40% d'aforament com a màxim encara que cal respectar la distància social .

.- Cinemes i teatres poden reobrir amb un màxim de 50 persones en butaques assignades. A Menorca els cinemes ja han anunciat la seva intenció de romandre tancats fins al juliol .

.- Els llocs de culte augmenten el seu aforament fins al 50%. Es permeten enterraments amb fins a 25 persones a l'aire lliure i 15 en espais tancats. Els casaments podran ser de fins a 100 persones a l'aire lliure i la meitat en recintes tancats.

La permanència a la Fase 2 serà d'un mínim de dues setmanes, és a dir fins al 8 de juny, sempre que es mantingui la contenció del coronavirus en l'Illa. Tot i això, el Govern central estudia l apossibilitat d'escurçar aquest termini a una setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00