Sociedad
CONSELL GENERAL

Les noves ajudes als autònoms seran retroactives des de l'abril

Un altre canvi és que s'hi podran acollir aquells que paguin el tram del 125% i el 137,5%, que fins ara no podien demanar-ho

El cap de Govern, Xavier Espot, conversa amb un membre de Govern durant la sessió de Consell General d'aquest dilluns. / Eduard Comellas Consell General

Andorra la Vella

L’ajut als autònoms serà retroactiu a l’abril i el podran demanar més persones

El projecte de llei que s’ha aprovat al Consell General aquest matí, amb l’única abstenció del PS, permetrà que els treballadors per compte propi puguin demanar l’ajut de manera retroactiva, una de les demandes que feien els socialdemòcrates que no ha estat suficient, en el còmput global per donar-li suport.

Un altre canvi és que s’hi podran acollir aquells que paguin el tram del 125% i el 137,5%, que fins ara no podien demanar-ho, i també s’ha clarificat el text pel qual s’evita el problema d’interpretació al respecte si es pot demanar la prestació, tot i haver demanat la reducció de la cotització a la CASS.

A més, també especifica de quina manera la justícia i el serveis de l’administració recuperaran la seva activitat a partir que es decreti el final de l’estat d’emergència sanitària.

Entre altres qüestions, en el cas de la justícia, tots els ordres jurisdiccionals, pel Tribunal Constitucional i el Saig, es reprenen des de l’inici, computant-se a partir del final de la situació d’emergència sanitària, igual com la interposició de recursos administratius que no haguessin finalitzat abans del 13 de març. També reobrirà el Registre Civil.

Finalment, per garantir la viabilitat de les empreses, fins 31 desembre, aquelles que es trobin en supòsit de cessament de pagaments, no tindran la obligació de sol·licitar a l’organització judicial la declaració corresponent.

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, ha destacat que s’han tingut en compte propostes fetes per ells i en aquest sentit, ha donat el seu vot a favor.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00