Lunes, 06 de Julio de 2020

Otras localidades

DESCONFINAMENT

Andorra passa l'1 de juny a la fase de desconfinament generalitzat

S'obre tota l'activitat econòmica, les fronteres, els equipaments culturals com museus i cinemes, els centres esportius i s'acaba amb les franges horàries per sortir, inclosa la de les persones vulnerables

Dues padrines passejant per una zona enjardinada d'Encamp. A partir del proper cap de setmana s'eliminaran les franges horàries per sortir al carrer, inclosa la de les persones vulnerables.

Dues padrines passejant per una zona enjardinada d'Encamp. A partir del proper cap de setmana s'eliminaran les franges horàries per sortir al carrer, inclosa la de les persones vulnerables. / E.C. (ANA)

Andorra passa dilluns vinent al desconfinament.

Així ho ha anunciat el cap de Govern, Xavier Espot, en roda de premsa.

A partir de divendres, s’eliminen les franges horàries per passejar o practicar esport, entre elles, les de la gent gran, per a la qual s’habilitaran espais propis en parcs i places.

Tothom podrà moure’s lliurament per dins el territori, això sí, amb mesures de protecció com ara l’ús de la mascareta que es farà obligatori amb total seguretat.

Dilluns vinent, a més, s’obren les dues fronteres i es permetrà ja l’entrada de turistes.

També obriran tota la resta de sectors econòmics que encara estaven tancats com bars, restaurants i comerços al detall per als quals s’estan tancant els protocols específics.

També reprendran l’activitat els gimnasos i centres esportius públics i privats amb mesures de protecció i higiene i segurament també obriran les piscines esportives. Les lúdiques, ho faran més endavant.

Igualment a partir de la setmana vinent també obriran els equipaments culturals, tret de les biblioteques, i les sales de cinema.

Una altra de les mesures que s’adopta és el reagrupament de persones que es farà sense cap restricció més enllà de les proteccions habituals.

En canvi hauran d’esperar casals d’estiu, discoteques i esdeveniments multitudinaris com concerts i festes majors que enguany podrien tenir un altre caire. La represa d’aquests tipus d’activitats encara s’estan estudiant i quedaran per a la darrera fase de desconfinament.

Pel que fa a la reobertura de fronteres, el cap de Govern ha assenyalat que s’està esperant una resposta de França i Espanya perquè sigui recíproca. Pel moment, França permetrà la circulació dels andorrans pel seu territori en 100 quilòmetres a la rodona.

Alhora s’està treballant en els aforaments tant en el transport públic, que es podrien ampliar, així com en esglésies i llocs de culte.

 

Tests massius al Pas cada quinze dies, en residències i escoles

El desconfinament que s’aplicarà a partir del proper cap de setmana obliga a adoptar mesures de control i monitorització per evitar rebrots.

Dimecres amb tota probabilitat s’aprovarà un reglament per fer obligatori l’ús de la mascareta, segons ha avançat Espot.

Igualment, s’estan estudiant mesures de monitorització de la població, com ara, fer tests massius al Pas de la Casa quinze dies després d’obrir-se la frontera, que serà dilluns. Aquest és un exemple.Però n’ha exposat d’altres. Per exemple, cribar els padrins de les residències o fins i tot les escoles.

Són algunes idees que s'estan avaluant per evitar els rebrots.

El cribatge massiu es farà a través de proves PCR i TMA gràcies a les noves màquines prestades per l’empresa Grífols.

Pel que fa a la reobertura de les residències de la gent gran als familiars, s’està estudiant com procedir perquè cada centre té les seves pròpies característiques però s’espera que ja es puguin iniciar a partir de la setmana vinent.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?