Miércoles, 08 de Julio de 2020

Otras localidades

BALONCESTO BALONCESTO El FC Barcelona y Pau Gasol avanzan en las conversaciones para el regreso del pívot al club blaugrana

"És altament improbable que hi hagi un rebrot a la tardor"

Benito Almirante, cap de malaltires infeccioses de l'hospital de la Vall d'Hebron, a l'Aquí Cuní

Titulars que ens deixa l'entrevista amb Benito Almirante:

 

"Hem passat de tenir 70 ingressos en un sol dia a tenir 1 o 2 màxim. El canvi ha estat molt important. A nivell comunitari el virus té una incidència molt inferior.

És molt probable que sigui conseqüència de diferents actuacions. El confinament i també la pròpia dinàmica del virus. Tots els virus respiratoris tenen tendència a produir el brot epidèmic en l'època invernal i després a davallar a l'estiu.

A dia d'avui és altament improbable que hi hagi un rebrot a la tardor. Però assegurar per complert que no tornarà a aparèixer és impossible. Haurem d'esperar a veure què passa.

Molts experts creuen que la reaparició de la malaltia tindrà a veure amb les condicions climatològiques. La hipòtesi és que el rebrot pugui aparèixer a l'hivern.

La pregunta difícil de respondre és si haurà de tornar el confinament si hi ha un rebrot del virus.

Si la immunitat del 7 per cent de la població és duradora farà que l'any que vé no pateixin la malaltia i això és important des del punt de vista inmunològic.

Ja es va veure a la Xina que l'àmbit de contagi més important és en l'àmbit familiar. També ha estat important la transmissió en l'àmbit laboral i el tercer punt important és el de les residències de gent gran. Entres els tres, han sumat el 80 per cent de casos.

No s'ha pogut demostrar que el virus circuli per l'aire del carrer. Sí per l'aire d'entorns molt concrets, on pot haver-hi aerosols per on circuli, com ara hospitals. Al carrer es dissol ràpidament en l'aire. El volum de persones afectades ens indica que a l'aire del carrer no es transmet. Afectaria la inmensa majoria de les persones. La distància entre les persones és el punt fonamental.

La barrera dels contactes és la dels 15 minuts. El contacte esporàdic perquè ens trobem a una persona la carrer o a la cua del supermercat, en principi no presenta risc de transmissió. La probabilitat de contagiar té un factor de distància i també de temps. A dia d'avui el volum de persones afectades és molt baix. L'obligatorietat de les mascaretes arriba tard, hauria de ser una recomanació, com tota la resta d'actuacions, com el moviment o els desplaçaments. La gent hauria d'entendre que és un bé per la salut, no una obligació.

Hem avançat bastant en alguns aspectes en la problemàtica en els nens. Ara sabem que no tenen la malaltia i quan la tenen és molt lleu. Els nens, en la seva mucosa respiratòria no tenen desenvolupat el receptor del virus.

El 80 per cent de les morts són gent de més de 70 anys i sovint amb d'altres malalties. Estar prèviament sa és un factor favorable perquè la malaltia no comporti mortalitat i això passa a totes les malalties respiratòries"

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?