Sociedad
AFERS SOCIALS

Els casos de violència de gènere arriben als 93 durant el confinament

La crisi del coronavirus ha disparat el nombre passant dels 58 de gener a maig del 2019 als 93 del mateix període del 2020

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, abans de començar la seva compareixença pública davant la comissió legislativa d'Afers Socials. / Consell General

Andorra la Vella

Els casos de violència de gènere s’incrementen fins als 93 durant el confinament.

La crisi del coronavirus ha disparat els casos de violència de gènere passant dels 58 entre gener i maig del 2019 als 93 del mateix període d’aquest 2020. Així mateix, es segueixen 197 casos actius, el que ha comportat un augment del 30%. Aquestes dades les ha facilitat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, durant la seva compareixença al Consell General. Atribueix aquest increment del nombre de casos a la situació de tensió que ha generat el confinament.

Assegura que totes aquestes situacions de risc es posen en coneixement de la policia. En aquest sentit, ha dit que durant aquest període s’ha realitzat una protecció en un dels habitatges que disposa el ministeri. De fet, 4 dels 5 recursos d’acollida del Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere estan ocupats També ha explicat que el número de whatsapp que es va posar en funcionament a l’inici de la crisi sanitària ha rebut vuit missatges i, actualment, s’està treballant en un protocol amb els comuns per detectar nous casos de violència de gènere, ja que es considera que, donada la proximitat dels comuns amb les persones, pot ser més fàcil la seva identificació.

Atur

D’altra banda, durant aquest període de crisi hi ha hagut 767 sol·licituds de la prestació per desocupació involuntària, de les quals 317 han estat resoltes favorablement i 230 estan en curs. Segons Filloy, el principal motiu de la denegació és no haver perdut la feina arran del coronavirus. En aquest sentit, s’ha atorgat poc més de mig milió d’euros en aquest concepte. Pel que fa als ajuts a l’habitatge s’han destinat 37.700 euros. En concret, hi ha hagut 484 demandes i només 135 s’han resolt favorablement. El motiu més significatiu és que no es constata una pèrdua de feina.

Infància en risc

En l’àmbit de la infància, hi ha hagut 22 casos nous de menors en situació de risc i 223 estan en seguiment. S’han realitzat dues intervencions urgents que han consistit un ingrés al CRAE i una derivació a un centre terapèutic especialitzat fora d’Andorra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00