Martes, 14 de Julio de 2020

Otras localidades

DIRECTO DIRECTO Sigue la rueda de prensa tras el Consejo de Ministros

La Generalitat convertirà en BUS-VAO un dels carrils de la C-31 a Badalona

Es posarà en servei a finals de juny com un primer pas per millorar la mobilitat dels 158 autobusos que cada dia entren a Barcelona des del Maresme

De moment, no s’eixamplarà la calçada ni s’ampliaran els carrils existents, sinó que el nou Bus-Vao es farà sobre un dels actuals

De moment, no s’eixamplarà la calçada ni s’ampliaran els carrils existents, sinó que el nou Bus-Vao es farà sobre un dels actuals / ACN

La C-31 a Badalona tindrà un carril BUS-VAO a finals del mes de juny o primers de juliol. De moment, no s’eixamplarà la calçada ni s’ampliaran els carrils existents, sinó que es farà sobre un dels actuals. Ho ha explicat al Parlament el conseller de Territori, Damià Calvet, que assegura que la reducció d’espai del vehicle privat no incrementarà la congestió, perquè hi haurà menys trànsit com a conseqüència de la crisi econòmica.

La Generalitat farà de manera immediata dos contractes menors per senyalitzar el nou carril i en poques setmanes els 158 autobusos que cada dia entren a Barcelona des del Maresme ja el podran utilitzar. De moment no serà exclusiu, sinó compartit amb vehicles privats que portin dos o més passatgers, ecològics i motos. Anirà des de Montgat i fins al Besòs, desapareixerà abans dels accessos a la Ronda, de manera que no connectarà directament amb el carril bus de la Gran Via. Tot i això, el conseller, Damià Calvet, ha explicat que “millorarà la fiabilitat i reduirà la durada dels viatges” dels busos.

Sobre l’impacte que tindrà la reducció d’un carril de circulació general, Calvet ha explicat que en hora punta circulaven habitualment en aquest tram 5.600 cotxes per hora en el moment de més trànsit. Amb la nova configuració hi ha espai per a 4.000 vehicles per hora, una xifra que es podrà assumir sense incrementar la congestió perquè es preveu que amb la crisi econòmica i l’aplanament de l’hora punta el trànsit es redueix en un 20%.

La solució per la que ha apostat Territori és molt més ràpida i més barata d’executar que la que es contemplava fa 9 anys. Llavors es va plantejar un projecte que preveia l’ampliació de la calçada i del viaducte sobre el Besòs amb un cost d’11 milions d’euros. Tot i això, Territori ho planteja com una primera fase i ja treballa per fer un quart carril, exclusiu per a autobusos, aprofitant els vorals de la C-31, i fent un reforç de l’estructura. Això costarà 5 milions d’euros. Encara més endavant, la tercera actuació seria la construcció d’un nou viaducte sobre el Besòs que requeriria una inversió de 15 milions d’euros i que permetria, llavors sí, la continuïtat del carril bus des de Montgat fins la Plaça de les Glòries.

Els carrils bus als accessos de Barcelona són una de les assignatures pendents del transport públic a l’àrea metropolitana. A més del de la C-31 està pendent el de la B-23. El conseller de Territori ha tornat a dir que la signatura del conveni amb el ministeri de Mobilitat i Transport per cedir la titularitat d’aquesta via a la Generalitat és imminent.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?