Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

Els autònoms de temporada exigeixen igualtat de drets davant la crisi

Van quedar exclosos de les mesures d'ajuda institucional perque encara no havien obert quan es va decretar l'estat d'alarma

Els autònoms es van plantar davant la seu del Consell per recalamr una equiparació en les ajudes. / Jordi Ribera.

Mahón

Una seixantena de persones s’han manifestat aquest dimecres davant de la seu del Consell de Menorca a Maó. Es tracta d’autònoms de temporada que encara no havien obert el seu negoci quan es va decretar l’estat d’alarma, per la qual cosa no es van poder acollir a les ajudes estatals que si han pogut demanar altres autònoms.

Milagros Vila, portaveu dels manifestants i propietària d’una botiga de temporada explica que molts d'ells es troben a la ruïna. van deixar de facturar l'octubre de l'any passat. Els doblers que tenien els van invertir en gènere de cara a aquesta temporada i quinze dies abans de començar i obrir els negocis van veure com ho havien d'aturar tot.

Vila demana que se ‘ls equipari amb la resta d’autònoms i posa xifres al que costaria ajudar-los d’una forma que consideren justa. Demanen 950 euros mensulas fins a final de juny ja que això els equipararia amb els autònoms que treballen tot l'any i que si s'han pogut beneficiar d'altres ajudes econòmiques.

La presidenta del Consell Susana Mora ha rebut als manifestants després de la protesta per escoltar les seves reivindicacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00