Sociedad
DESCONFINAMENT

Ros confia que l'1 de juny Andorra rebi visitants de l'Alt Pirineu i Aran

L'ambaixador espanyol al país es mostra optimista perquè l'estat veí permeti la mobilitat total abans de l'1 de juliol

L'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, en una imatge d'arxiu. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Àngel Ros espera que aquest cap de setmana es pugui resoldre favorablement que Andorra pugui rebre visitants de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

L’ambaixador d’Espanya a Andorra ha explicat que el govern de Pedro Sánchez està estudiant la proposta que va enviar la passada setmana l’executiu andorrà per tal de poder tornar a rebre turistes espanyols.

Ha explicat que els propers dies hi haurà una resposta definitiva i s’ha mostrat relativament optimista amb el fet que els residents a la regió de l’Alt Pirineu i Aran puguin accedir al Principat i que els andorrans també se’ls permeti anar a aquests municipis. En aquest sentit, diu que "els indicadors sanitaris avalarien aquest pas".

Pel que fa a l’obertura total de la frontera per part d’Espanya, Ros confia que pugui ser abans de l’1 de juliol. Cal tenir en compte, que l’estat d’alarma, de moment, és fins el 7 de juny i caldrà esperar que tot el territori estigui en fase tres perquè hi pugui haver mobilitat absoluta.

Pel que fa al rebrot que hi ha hagut a Lleida i que pot complicar el pas a la fase 2, l’ambaixador creu que durant el mes de juny hi ha marge suficient per tal que es pugui avançar de fases.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00