Sociedad
TRIBUNALS

Crítiques dels Cachafeiro a la sentència i al procediment del TC sobre el desnonament del Punt de Trobada

L'advocat de la família propietària dels grans magatzems qüestiona que no s'hagi tingut en compte el principal argument com és l'aplicació retroactiva de la llei d'arrendaments

Demana a la batlle encarregada de l'execució uns terminis raonables pel desnonament atès el gran estoc del centre comercial

Els propietaris del Punt de Trobada hauran d'abandonar finalment les instal·lacions en una data encara per determinar després que el TC hagi desestimat el recurs d'empara de la família Cachafeiro. / Arxiu Agències

Andorra la Vella

Disconformitat total dels Cachafeiro amb la resolució del Tribunal Constitucional que avala el desnonament del centre comercial Punt de Trobada.

L’advocat de la família, Xavier Jordana, considera "una sorpresa desagradable" que s’hagi desestimat el recurs d’empara que van presentar. Assegura que en cap moment s’esperaven que "en un moment de suspensió de la tramitació ordinària de les causes se’ns notifiqués la sentència".

Critica que l’Alt Tribunal no afronti de manera directa el principal argument que van plantejar com és l’aplicació amb caràcter retroactiu de la Llei d’arrendaments.

 Una vegada esgotada la darrera instància, Jordana diu que es podria recórrer al Tribunal Europeu d’Estrasburg. Una opció de la que no n’és partidari perquè "els recursos no tenen efectes suspensius". Per tant, ja es preparen per entregar el pla de dessallotjament quan sigui requerit per la batlle competent. En aquest sentit, espera que la propietat del terreny sigui comprensible amb els termini, tenint en compte que hi ha molt d’estoc que s’haurà de liquidar.

De la seva banda, fonts properes a la família Mallol, propietària del terreny, ha explicat que es posaran les màximes facilitats dins d’uns criteris raonables per tal que es pugui realitzar el desallotjament. La intenció és que passi el menys temps possible des que es tanqui el centre comercial i s’obri el nou. També esperen que es reactivi l’acció del saig pel cobrament del deute contret per ocupació indeguda del terreny des del 2016.

Finalment, des de Pyrenees, s’ha reiterat la voluntat de mantenir els llocs de treball actuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00