Sociedad
DESCONFINAMENT

L'accés als centres esportius serà amb cita prèvia

El protocol de Govern preveu una entrada i sortida esglaonada, limitacions a les zones de dutxes i vestidors, accedir ja amb la roba esportiva des de casa o la desinfecció del material, entre d'altres

Una usuària al gimnàs del centre esportiu d'Encamp. A partir del 2 de juny reobriran les instal·lacions amb fortes mesures de seguretat per evitar el coronavirus. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Alguns centres esportius podrien reobrir les seves portes el proper 2 de juny amb cita prèvia.

Aquests espais entren dins de la fase de desconfinament generalitzat que s’inicia d’aquí a sis dies. El protocol que s’ha establert per part del Govern remarca que l’assistència a les instal·lacions s’haurà de fer amb reserva prèvia. Així mateix, caldrà controlar l’accés als usuaris per tal de garantir que l’entrada i la sortida es faci esglaonadament.

S’haurà de limitar l’accés a la zona de vestidors i dutxes en funció de la fase d’execepció al confinament. Els usuaris i treballadors hauran de venir vestits de casa amb la roba d’esport.

El director del Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria, Ramon Ibars, ha explicat que, en principi, està previst que obrin el gimnàs i la piscina. Deixa clar que l’aforament serà limitat i s’hauran de desinfectar els aparells després de cada ús.

De la seva banda, el conseller de Turisme i Esports ordinenc, Jordi Serracanta, explica que ja fa uns dies que s’hi entrenen els nedadors de la Federació Andorrana de Natació a la piscina. Assenyala que han fet un protocol d’accés força restrictiu i en consonància amb el de Govern.

A la capital també treballen pel implantar les mesures de seguretat i higiene per obrir quan les autoritats comunals ho decideixin. El director del Centre Esportiu dels Serradells, Marc Magallon, que es tracta d’una instal·lació amb unes magnituds importants, que fa que encara es trigui uns dies en poder obrir.

Caldrà habilitar una zona de desinfecció del calçat a l’entrada de les instal·lacions. S’han de precintar les fonts d’aigua. Els usuaris hauran de portar obligatòriament mascareta i evitar compartir material esportiu que entri en contacte amb les mans.

A les sales d’activitats dirigides, s’ha de delimitar bé l’espai per mantenir una distància de seguretat. Es prohibeixen en aquesta fase les classes que impliquin contacte entre els usuaris

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00