Domingo, 12 de Julio de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Sense menorquins a la UCI del Mateu Orfila

Menorca és la primera illa que buida totalment la seva UCI i ara només queden tres pacients a planta

En Valentí ha estat el darrer menorquí en sortir de la UCI de l'hospital. Ja no queden malalts amb Covid-19 en aquest departament.

En Valentí ha estat el darrer menorquí en sortir de la UCI de l'hospital. Ja no queden malalts amb Covid-19 en aquest departament. / IB-Salut.

Després de 83 dies, el Servei de Cures Intensives de l’Hospital Mateu Orfila ha donat d’alta el darrer pacient amb Covid-19. Els professionals sanitaris de l’UCI van dir adéu entre aplaudiments a Valentí, l’últim pacient amb coronavirus que quedava a l’UCI i que a partir d’ara seguirà la seva recuperació a la planta de Medicina Interna.

Amb 68 anys, en Valentí va ingressar a l’Hospital el dia 13 de març i, després de 9 dies a planta, el seu estat va empitjorar i va ser traslladat a l’UCI, on hi ha passat 69 dies. Ahir capvespre, va dir adéu a l’equip que l’han atès i que han estat pendents de la seva salut durant més de dos mesos.

El doctor Ramón Fernández Cid, cap de la UCI del Mateu Orfila, afirma que sent una gran satisfacció per aquesta fita. De tota manera ha volgut tenir un record per tots i cadascun dels pacients que han traspassat quan eren allà.  

Menorca es converteix així en la primera illa que ja no té cap pacient amb coronavirus a l’UCI. Des de l’inici de la pandèmia, l’Hospital Mateu Orfila ha atès un total de 13 pacients crítics amb coronavirus. D’aquests, 7 han mort, 2 continuen ingressats a planta i 4 ja han pogut tornar al seu domicili.

Fernández Cid també ha destacat que ara estan més preparats. En aquest sentit ha incidit en que cap treballador de la UCI s'ha contagiat la qual cosa demostra la bona feina feta.

A tot això, Menorca encadena tres setmanes sense contagis. Ara queden a l’illa només tres persones afectades per la malaltia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?