Sociedad
Unió Europea

Landry Riba tracta amb el cap negociador de la Unió Europea

Expressa la voluntat d'incorporar a l'acord d'associació el finançament extern en cas de crisi

Stefano Sannino. / Govern

Andorra la Vella

El secretari d’Estat d’Afers Europeus ha mantingut la seva primera reunió amb el secretari adjunt del Servei Europeu d'Acció Exterior, Stefano Sannino, encarregat dels afers econòmics i mundials de la UE, recentment nomenat cap negociador per l'Acord d'Associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino. Sannino és coneixedor de la realitat andorrana, ja que durant quatre anys va ser ambaixador d’Itàlia al Principat.

Una de les qüestions que Riba li ha posat sobre la taula és la de poder incorporar en l’acord d’associació diferents mecanismes que permetin a Andorra optar a solucions en cas d'una nova crisi. En aquest sentit, s'ha referit a l'Acord com un marc jurídic per poder accedir a instruments de finançament extern en cas de necessitat.

El nou cap negociador ha expressat la voluntat de la UE d'avançar en els aspectes de la negociació que encara s'han d'acordar. En aquest sentit, s'ha referit a afegir al debat les necessitats actuals sorgides durant l'emergència sanitària i la conseqüent crisi econòmica i social.

Les negociacions es reprendran el proper 10 de juny en una reunió telemàtica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00