Sociedad

Girona es capbussa a la fase 2

Els Ajuntaments i el sector de l'hostaleria diuen que els grans canvis no arribaran fins que s'obri la frontera amb França i hi hagi desplaçaments entre regions

Unas personas toman café en una terraza de L'Escala / David Borrat EFE

Girona

Lloret de Mar és un dels punts de la Costa Brava on controlaran l’accés i l’aforament de les platges des del minut 1.

A Palafrugell, en canvi, han optat per una aplicació amb tres colors que funcionarà com un semàfor: verd vol dir que hi ha espai; groc és afluència mitjana i vermell, que està la platja plena. L’alcalde Josep Piferrer diu que hi haurà indicacions però no hi haurà restriccions més estrictes fins que puguin arribar visitants de Barcelona.

Torroella de Montgrí i Blanes plantegen una opció semblant. Calculen que en el moment que hi hagi desplaçaments entre regions, a les platges hi haurà entre 25 i 30 informadors.

La fase 2 també permetrà obrir l’interior de bars i restaurants. A Figueres, el president del comerç Frederic Carbó, apunta que la seva economia no estarà a ple rendiment fins que obrin la frontera.

A les comarques de Girona, també es preparen per obrir a partir de demà establiments culturals i centres comercials.

Reobertura parcial d'escoles i instituts

Amb moltes incerteses i pocs alumnes. Aquesta és la previsió que fan les direccions dels centres, que poden obrir a partir d’avui.

La majoria dels directors dels centres coincideixen que seran molt pocs els alumnes que aniran a les escoles a diriari, perquè la majoria de les famílies, també les que treballen fora de casa i tenen fills petits, ja han organitzat alternatives.

Les escoles diuen que seran molt estrictes amb les mesures de seguretat tant dins de les aules com en les entrades i sortides.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00