Sociedad
Incendios forestales

La UME es prepara per actuar a Menorca

Tot i no tenir efectius a l'illa calculen que en tres hores podrien estar col·laborant en cas d'una emergència

La UME podria començar a lluitar contra un incendi forestal a Menorca a les tres horas de rebre la petició d'auxili. / Pixabay.

Mahón

Amb la finalitat de donar suport a les autoritats competents en cas d’emergència per un incendi forestal, el III Batalló de la Unitat Militar d’Emergències ha posicionat a la base de Sant Isidre de Maó eines i vehicles de suport logístic per si cal actuar. Val a dir que a la resta de l’arxipèlag, a més de material s’ha desplegat personal militar. Això permetria una actuació molt ràpida si fes falta.

A més, els soldats necessaris es podrien desplaçar a l’illa amb un helicòpter que duria un primer contingent de militars. Es calcula que, en menys de tres hores, s'estaria en condicions de col·laborar en l'extinció d'un incendi forestal.

La UME disposa per a la campanya contra incendis forestals 2020, de 1400 efectius per atac directe al foc i altres 1500 en funcions de suport logístic, enquadrats en els cinc batallons d'intervenció.

D'altra banda, el Ministeri de Defensa posa a disposició el dispositiu dels avions Bombardier CL-215T / 415 del 43 Grup de l'Exèrcit de l'Aire. Un d'ells romandrà a l'Aeròdrom Militar de Pollença durant aquest estiu.

La UME és la unitat de primera intervenció en el si de les Forces Armades que, com a eina de l'Estat, actua en situacions de catàstrofes per garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans. Tot i que en la seva vida diària és una unitat més del Ministeri de Defensa, en el cas que es declari una emergència d'interès nacional, passaria a dependre del Ministeri de l'Interior, per delegació expressa del President de Govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00