Sábado, 11 de Julio de 2020

Otras localidades

LIGA SANTANDER LIGA SANTANDER Sigue el Atlético de Madrid-Betis en Carrusel Deportivo con Dani Garrido

La Generalitat atura les peticions d'ajuts al lloguer per l'allau de sol·licituds

L'Ajuntament de Barcelona demana al Govern que posi més diners i reclama un Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge

Fotografia d'arxiu

Fotografia d'arxiu / ACN

La Generalitat ha deixat d'acceptar sol·licituds d'ajuts al lloguer perquè ha rebut tal allau de peticions que no sap si tindrà diners per atendre'n més. Això és el que ha explicat el govern català als ajuntaments en un escrit que els ha enviat en les últimes hores, i al que ha tingut accés SER Catalunya. La convocatòria d'ajuts extraordinaris, de 14,5 milions d'euros, es va obrir fa menys de 15 dies per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la Covid 19.

Els ajuts són directes, van dirigits a persones que han vist empitjorar la seva situació econòmica per la crisi que ha generat la pandèmia i són per pagar un màxim de 6 mesos de lloguer. La convocatòria es va obrir el 18 de maig i les peticions han estat tantes que la Generalitat ha decidit deixar d'acceptar sol·licituds. Al menys de moment, fins que revisin les que ja tenen i comprovin si, un cop ateses, quedaran diners per acceptar-ne més.

En l'escrit que s'ha remés als ajuntaments s'explica que la resolució del govern es publicarà aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat, al DOGC.

El PSC preguntarà al govern per aquesta decisió d'aturar les peticions d'ajuts al lloguer. En concret, sobre el temps que necessitarà per saber si s'han esgotat els 14,5 milions d'euros d'aquesta convocatòria. I també plantejaran a l'executiu de Quim Torra si a més d'aquests diners transferits pel govern espanyol, la Generalitat posarà recursos propis per poder atorgar més ajuts al lloguer.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, la regidora d'Habitatge, Lucia Martín, ha explicat a Twitter que l'Ajuntament destinarà 2,5 milions d'euros a ajuts al lloguer i demana al govern català que també afegeixi diners. Però sobretot reclama un Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge que "aturi els desnonaments, impulsi el lloguer públic i assequible i freni l'especulació". Si no, diu la regidora, tornarem a la situació de la crisi del 2008.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?