Martes, 14 de Julio de 2020

Otras localidades

Llista d'espera pels funerals

Els cementiris estan rebent el doble de trucades i contractacions de sepultures, respecte l'any passat, ara que es comencen a permetre les vetlles reduïdes

Imatge del mes de maig d'una dona plorant al cementiri del Prat del Llobregat

Imatge del mes de maig d'una dona plorant al cementiri del Prat del Llobregat / Getty Images

A alguns cementiris hi ha llista d'espera per fer cerimònies de comiat a aquells que han mort pel COVID fa mesos. Tot i que molts han decidit esperar a la nova normalitat per poder reunir la família al complet.

El pic de la pandèmia va obligar a fer cremacions sense familiars. Durant 3 setmanes els crematoris funcionaven 24 hores, i als enterraments només podien ser-hi 3 persones. Ara, els familiars de les víctimes necessiten tancar el dol, amb una vetlla i inhumar les cendres. Al cementiri de roques blanques, hi ha llista d'espera i a la vintena de cementiris del grup ALTIMA, s'ha doblat la feina, segons el seu president Joan Ventura.

El 80% són cendres, un 20% més que l'any passat, així que molts, esperant la nova normalitat . Altres famílies necessiten passar pàgina i trobar-se, encara que no es puguin abraçar. És el cas de la família de la Inés Molina. Va morir de coronavirus l'1 d'abril. Tenia 95 anys però una ment lúcida i plena d'energia. Aquest cap de setmana, els seus fills i nets han pogut enterrar les cendres, després de dos mesos de dol en solitari.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?