Domingo, 05 de Julio de 2020

Otras localidades

Una mala herba invasora amenaça al 90% del blat de moro

Segons els experts, és la principal amenaça d'aquest tipus de cultius i a llarg termini pot agreujar els símptomes a les persones que tenen al·lèrgia al pol·len

Un camp de blat

Un camp de blat / Cedida

Aquesta nova mala herba invasora ve d'Amèrica i, segons el Departament d'Agricultura, suposa una 'greu amenaça' per tots els conreus d'estiu, sobretot blat de moro.

Els experts avisen que es dispersa molt ràpidament per les vores de camins i carreteres, i que produeix moltes llavors. Una sola planta en produeix més de més de 250.000.La planta creix molt ràpid, a un ritme de 5 a 7 centrímetres cada dia i roba llum del sol i nutrients al blat de moro, com ha explicat Josep Maria Llenes, tècnic del Servei de Sanitat Vegetal.

El focus està localitzat sobretot a Lleida, però ja s’ha estès a Osona, i la Generalitat ha augmentat la vigilància a les comarques de Girona per localitzar-la.

A diferència del que passa amb les plagues i malalties, tot el camp queda afectat i dificulta la feina dels agricultors en els anys següents a la infestació.

En altres països s’ha estimat que pot provocar pèrdues de fins al 91 per cent en el blat de moro i el 79 per cent en la soja. A les comarques de Girona, hi ha vora 6.000 hectàrees de blat de moro, i cada any se'n produeixen unes 60.000 tones.

A més, a llarg termini, avisen que pot agreujar els problemes a les persones amb al·lèrgia al pol·len.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?