Sociedad
Educación infantil

Les escoletes del Govern a Menorca obriran aquest mes

Serà durant la Fase 3, però es descarta que sigui ja la setmana vinent

Les escoletes tornaran a tenir infants a partir de mitjans de juny. / Pixabay.

Mahón

S’ha acordat que les escoletes públiques reobriran dins la fase 3, que a Menorca s’inicia, previsiblement, dilluns 8 de juny. Amb tot, no  es preveu el reinici de l’activitat presencial la setmana que ve, i en tot cas la reobertura serà progressiva i asimètrica. La data concreta de reobertura de cada escoleta s’establirà per part de cada ajuntament, d’acord amb l’equip directiu de cada centre, quan s’hagi dut a terme l’adaptació als protocols sanitaris que han de garantir la seguretat als infants, a les famílies i a les mestres.

L’equip directiu de cada escoleta es posarà en contacte directament amb les famílies per recollir les peticions de reincorporació presencial d’infants, donar-los tota la informació sobre els criteris d’aquesta reincorporació, i comunicar les la data concreta de reobertura. La reincorporació dels alumnes serà voluntària.

Pel que fa a les dues escoles de 0-3 que el Govern de les Illes Balears té a Menorca (Francesc de B. Moll a Ciutadella, i Magdalena Humbert a Maó), la Conselleria d’Educació ha atès la petició dels ajuntaments de reobrir el servei presencial amb el mateix calendari que estableixin els respectius ajuntaments.

D’acord amb la normativa, el número d’alumnes per aula serà com a màxim del 50% de les ràtios habituals. Per tant, les aules de nadons podran tenir fins a un màxim de 4 infants, les d’1-2 anys fins a 6, i les de 2-3 anys fins a 9. La ràtio efectiva la fixarà cada escoleta en funció de la seva capacitat per assegurar les indicacions  d’ocupació de l’espai.

Els ajuntaments i el Consell també han acordat els criteris de prioritat per a  l’admissió dels infants de les famílies que sol·licitin la reincorporació presencial. Tindran prioritat els alumnes amb vulnerabilitat socioeconòmica i en situació de protecció del menor, en segon lloc, les famílies amb necessitats de conciliació, amb ordre de prioritat segons criteris de renda. La resta de places disponibles s’adjudicaran a la resta de famílies interessades. En el cas que les peticions superin el 50% màxim permès, l’ordre de prioritat també s’establirà amb criteris de renda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00