Lunes, 06 de Julio de 2020

Otras localidades

ESCOLES

El Ministeri d'Educació treballa en tres escenaris per reprendre el proper curs

Més de 3.000 alumnes han passat per les aules aquesta setmana

Una escola de Sant Julià.

Una escola de Sant Julià. / Comú de Sant Julià de Lòria

La ministra titular, Ester Vilarrubla, ha explicat que ja han començat a preparar el curs 2020-2021 en què davant la incertesa per la Covid-19 tenen sobre la taula tres possibles escenaris de cara al 9 de setembre.

El primer fa referència al retorn a les aules amb la màxima normalitat, tot i que aquesta no serà la d’abans de la crisi perquè hi hauria un canvi d’hàbits. El segon seria el d’un confinament total com en les passades setmanes i el tercer seria com l’actual, en què els centres educatius han de limitar el nombre d’alumnes per aula. Per aquest motiu, creu que s’hauran de buscar nous espais per acollir la totalitat d’estudiants. El treball haurà d’estar enllestit a mitjans de juliol, tot i que fins al darrer moment no es decidirà per quin escenari s’opta.

Vilarrubla ha aprofitat per fer un balanç de com ha anat la primera setmana de la reobertura de les escoles en què hi ha anat més de 3.000 alumnes, dels quals 1.248 han estat referents al servei d’acollida. L’assistència és diferent en funció de l’escola i oscil·la entre el 20% i el 90% en el cas del Pas de la Casa. La previsió és que el nombre d’estudiants augmenti la setmana vinent.

D’altra banda, ha anunciat que durant el mes de juliol docents voluntaris oferiran un servei de repàs i reforç als alumnes de primera ensenyança de tots els sistemes educatius. Les classes es duran a terme de 9 a 11 del matí i a partir d’avui aquells docents que vulguin oferir aquest servei poden omplir un formulari al portal web infoeducació.ad i el 15 les famílies podran apuntar els seus fills.

Finalment, la ministra també ha destacat la voluntat d’enquestar a mestres i familiars sobre el servei ofert durant la pandèmia, per saber què s’ha fet bé i en què es pot millorar per si la situació s’hagués de tornar a repetir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?