Sociedad
Sucesos

Els autors de 45 robatoris en trasters han passat a disposició judicial a Ontinyent

Agullent i Bocairent són les ciutats valldalbaidines afectades per aquestos pressumptes lladres

Foto de dos de les bicicletes robades que han sigut recuperades / Guàrdia Civil

Ontinyent

La Guàrdia Civil ha esclarit 45 delictes de robatoris en trasters de localitats de València i Alacant, ha detingut als presumptes autors i ha recuperat efectes valorats en 9.000 euros, fins al moment, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

La Guàrdia Civil de Xàtiva va iniciar l'operació 'Manitras'al gener de 2020 per diversos delictes de robatori amb força en trasters comesos mateix 'modus operandi'.

Forma d'actuar

Els presumptes autors dels robatoris, en horari de matinada, recorrien aleatòriament diverses localitats de les províncies de València i Alacant, seleccionaven finques i, després de forçar panys portes garatge o per als vianants d'accés a aquestes, entraven a l'interior.

Una vegada dins, localitzaven zona de trasters forçant en poc espai de temps els panys de les portes d'accés a aquests, ocasionaven danys en la majoria d'ells i sostreien únicament de l'interior objectes de gran valor econòmic, principalment bicicletes de muntanya i altres de ràpida eixida a la venda en el mercat.

Detencions

La fase d'explotació va culminar amb la detenció de dues persones, de 34 i 41 anys, amb nombrosos antecedents per fets similars, com a suposats autors de 45 robatoris amb força en les coses en diferents trasters de finques de les localitats de Bocairent, Agullent, Canals, Moixent, Navarres, Enguera, Chella, Anna, Xeresa, Gandia, Muro de Alcoy, Ibi i Sant Joan d'Alacant.

En aquesta operació s'han recuperat en total quatre bicicletes valorades en 9.000 euros aproximadament, les quals ja han sigut retornades als seus legítims propietaris. Les investigacions continuen per a localitzar altres efectes sostrets.

 

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Ontinyent

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00