Martes, 22 de Junio de 2021

Otras localidades

INCENDI RIBERA D'EBRE

Despoblament latent a la Ribera d'Ebre

Un any després de l'incendi, el territori denuncia l'incompliment de les propeses dels governs: asseguren que la seva situació és la mateixa.

Incendi Ribera d'Ebre.

Incendi Ribera d'Ebre. / ACN

Gairebé un any després de l'incendi de la Ribera d'Ebre, els alcaldes no veuen cap resultat de les promeses del govern de lluitar contra el despoblament rural. Una seixantena de treballadors continuen encara avui recuperant els terrenys calcinats: més de 5.000 hectàrees a la Ribera, al Segrià i les Garrigues. Un foc que va posar de manifest la problemàtica de fons de la zona segons Joan Juncà, alcalde de la Torre de l'Espanyol: “fa un any va venir molta gent de Barcelona a parlar-nos de despoblament i a fer-nos moltes promeses. Ara l’únic que tenim és un projecte d’Agència Catalana de la Natura que només servirá per posar càrrecs a dit perquè es guanyin bé la vida”. Afegeix que l'allau de les promocions d'energies renovables pot acabar amb explotacions actives.

En contraposició, els batlles sí que celebren la gestió post-incendi, amb plans d'ocupació per netejar i regenerar bosc i els conreus del l'entorn.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, remarca que l’incendi de la Ribera d’Ebre ha tingut un tractament diferenciat d’altres incendis que s’han produït a Catalunya, i enumera els plans d’ocupació, els projectes de regadiu associat o la solidaritat sorgida de la mateixa societat civil amb projectes com el de Rebrotem, entre d’altres.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?