Sociedad
Coronavirus Covid-19

Les platges utilitzen les noves tecnologies per controlar l'aforament

Tarragona activa un sistema de recompte de gent per sensors i la consulta a temps real de la capacitat a través d'una aplicació pels dispositius mòbils.

Pla detall dels sensors i els altaveus que s'han instal·lat en fanals propers a platja de l'Arrabassada de Tarragona per controlar-ne l'aforament. / ACN

Tarragona

Drons, càmeres i aplicacions mòbils donaran informació de l'estat del litoral i del compliment dels ciutadans, que en general és elevat i els ajuntaments valoren positivament.

A Tarragona hi ha sensors a gairebé totes les platges -menys la Llarga- que detecten les entrades i sortides, unes dades a temps real que controlarà la Guàrdia Urbana i que també tindran els ciutadans a través d'una aplicació mòbil que indicarà l'afluència amb els colors del semàfor. S'han calculat 9 metres quadrats per persona, i quan s'arribi al 80% de la capacitat s'alertarà per megafonia. El regidor de Seguretat, Manel Castaño, explica que la intenció és apel·lar a la responsabilitat individual de cadascú.

El sistema ja està en marxa, igual que el dron de Vila-seca, que ofereix panoràmiques aèrees i permet detectar ràpid les aglomeracions. La Pineda s'ha distribuït en quatre zones on també hi ha cartells informatius i agents cívics passejant. De moment hi ha menys gent a la platja respecte els anys anteriors segons el regidor de Civisme Josep Toquero.

Al Vendrell també s'ha dividit el litoral per zones, no hi haurà passeres d'accés de fusta ni dutxes i s'instal.laran menys lavabos químics.

Salou farà els controls de manera molt semblant a Tarragona, amb sensors i informació a temps real a la pàgina web.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00