Sociedad

Francisco promet un canvi d'"identitat" de l'equip

L'entrenador admet que l'ascens directe és molt complicat però vol anar "partit a partit".

El director esportiu diu que l'equip ha estat "bipolar" tota la temporada i que a Màlaga va entendre que calia un nou canvi.

Francisco diu que a l'estiu, després de baixar amb el Huesca, no es sentia amb forces per agafar un repte com el del Girona.

Francisco en la seva presentació aquest matí a Montilivi. / Imatge: Girona FC

Girona

El nou tècnic del Girona, Francisco Rodríguez, creu que encara són a temps d'aconseguir l'ascens directe però també ha deixat clar que cal ser "realistes" i que no té gaire sentit fer-se plantejaments més enllà del "partit a partit".

Creu que a l’equip se li han escapat molts punts per errors que no es poden cometre en aquesta categoria i aquest és un dels aspectes en els que, considera, s’ha d’incidir més per poder aprofitar tot el potencial ofensiu que hi ha a la plantilla.

Ha trobat un grup "que se sent responsabilitat per la marxa de Martí", diu que demà els vol veure “amb fam, arribant i valents” i considera que té els jugadors idonis per fer-ho. Ja ha entrenat a uns quants dels elements de la plantilla actual i als altres els té molt vistos perquè ha reconegut que ha passat gairebé tot l'any veient futbol a casa seva.

Francisco Rodríguez, entrenador del Girona

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1593690141179/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Francisco ha explicat que a l’estiu no es veia amb “força suficient” per acceptar el repte del Girona -que hi va contactar- perquè “venia d’un descens i molt desgast”. Ara, en canvi, quan va rebre la trucada del director esportiu, Quique Cárcel, no va dubtar tot i que ja estava preparant la pròxima temporada.

Cárcel ha reconegut que a Màlaga va veure a un equip que, com tota la temporada, "l'aire no li anava a favor" i que seguia sent "molt bipolar". Guiat per les "sensacions", va despenjar el telèfon, va marcar el número de Francisco i aquesta vegada la resposta va ser positiva. Creu que aquest jove entrenador és el perfil idoni per "fer un canvi de timó" perquè és una persona de "molta vitalitat".

Quique Cárcel, director esportiu del Girona

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1593690189657/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'almerienc s'estrenarà aquest divendres contra el Real Zaragoza (19:30, Montilivi) però ja d'entrada admet que serà difícil acostar completament l'equip a la idea de futbol que té al cap.

"És difícil fer un canvi amb dos entrenaments, fins i tot en dues setmanes", ha recalcat i té coll avall que serà ell qui s'haurà d'adaptar a les característiques dels jugadors que té. Amb tot, sí que es veu capacitat per "canviar-li la identitat". Vol un equip valent, que no cometi errors "allà on no es poden cometre en aquesta categoria", que sàpiga quan "cal ser de segona" i aprofitar tot el potencial que té en atac.

D'entrada, no podrà comptar amb un dels jugadors que més va utilitzar en l'últim equip que va entrenar, la SD Huesca. Es tracta de Christian Rivera. El pivot defensiu està sancionat per l'expulsió amb vermella directa de l'últim partit a Màlaga. L'altra incògnita és si seguirà apostant pel porter Asier Riesgo -com feia Martí- o situa sota pals al seu porter titular al CD Lugo, Juan Carlos.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00