Sociedad

Miquel Pueyo: "El confinament no és un càstig, és una decisió sanitària"

Miquel Pueyo creu que el confinament durarà, al menys, dues setmanes. "L'estat d'ànim dels ciutadans és de tristesa" ha assegurat en una entrevista a la Cadena SER

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo,compareix el dissabte 6 de juliol davant l'anunci del confinament del Segrià / ACN

Barcelona

La comarca del Segrià afronta el seu segon dia de confinament total. Més de 200.000 persones tenen prohibit entrar o sortir dels 38 municipis afectats, tan sols per raons de força major o perquè hagin de treballar fora de la comarca. El de Lleida és el primer confinament que es decreta a Espanya després de l'estat d'alarma. Una decisió que ha "sorprès" al seu alcalde, Miquel Pueyo, que passava aquest matí per la Cadena SER: "Hauríem de dir als ciutadans que aquest confinament no és un càstig i tampoc hi ha uns culpables. És una decisió que es pren per al benefici de tot el món ", ha assegurat.

Pueyo ha assenyalat la falta de concreció per part de la Generalitat sobre la durada del confinament: "No ho sabem amb certesa. Encara que des del principi hem calculat que, almenys, va ser dues setmanes si es tracta d'aplanar la corba de contagis; encara que no ens han confirmat que vagi a ser aquesta la durada ", ha afegit.

Ordenen el confinament de Segrià

La Generalitat va ordenar aquest dissabte el confinament de la comarca de Segrià, a Lleida, per la qual cosa 200.000 persones estaran confinades. Quim Torra, ha anunciat que el Govern confinarà perimetralment la comarca del Segrià (Lleida) davant l'augment de contagis per coronavirus. "El Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones, i prendrà totes les decisions i mesures necessàries", ha declarat Torra en una roda de premsa des del Palau de la Generalitat després de presidir una reunió amb el comitè tècnic del PROCICAT.

Ha dit que és una decisió difícil que començarà al migdia restringint les entrades i sortides de la comarca, però ha enviat un missatge de serenitat i suport als veïns, així com el seu compromís amb la seva terra i l'economia: "Us demanem que vetlleu per els més vulnerables ". Torra ha demanat als veïns que evitin els llocs més concorreguts, les concentracions i aglomeracions: "Espereu un temps a fer les trobades socials massius que ara podeu perfectament retardar i que teníeu planificats".

"És important que ara fem aquest esforç per protegir-vos i protegir a les vostres persones estimades", ha afegit Torra, que també s'ha dirigit a tota la població catalana per citar-la a no relaxar-se. "Hem advertit des del principi que cal prendre totes les precaucions i respectar els consells i les recomanacions", i ha afegit que cal protegir-se a un mateix per protegir els altres.

Multes a qui no respecti les normes

També ha reiterat la necessitat d'utilitzar mascaretes, intensificar la higiene de mans i mantenir la distància física recomanada pels experts: "No ens podem relaxar ni un segon". També ha alertat que ha donat instruccions a el conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè els Mossos d'Esquadra i els policies locals multin si cal als que no respectin les normes que "protegeixen a tots".

El alcalde de Lleida: "el confinamiento no es un castigo, es una decisión sanitaria"

06:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000006041740/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00