Sociedad

Colau vol llogar pisos turístics a un màxim de 1.200 euros al mes per allotjar famílies vulnerables

En una carta al president d'APARTUR, l'alcaldessa de Barcelona destaca que així també es garantirien ingressos als propietaris dels apartaments, que ara estan buits per falta de turistes

Imatge d'arxiu d'Ada Colau / Paco Freire/SOPA Images via ZUMA

Barcelona

A Barcelona hi ha ara mateix 9.000 pisos turístics i la gran majoria estan buits perquè no hi ha pràcticament visitants a la ciutat com a conseqüència de la crisi de la Covid 19. Al mateix temps, centenars de persones i famílies vulnerables viuen en habitacions o en pensions perquè l’Ajuntament de Barcelona no disposa de pisos públics per poder-los allotjar en condicions. Davant d’aquest escenari, el govern d’Ada Colau, ha proposat als propietaris de pisos turístics que els lloguin a l’Ajuntament a un preu d’entre 700 i 1.200 euros al mes, durant un any o un any i mig. Ho ha fet en una carta dirigida a Enrique Alcántara, president d’APARTUR, en la que assegura que el que ofereixen és un preu “més que raonable”, tenint en compte les garanties que dona l’Ajuntament “en un moment de crisi i incertesa”.

El govern municipal ha estat negociant amb aquesta associació d’apartaments turístics durant dos mesos perquè li cedeixi una part dels pisos per allotjar persones i famílies que ara no tenen un habitatge digne. Havia ofert fins a 900 euros al mes per cada pis, però amb aquestes condicions només ha aconseguit dos apartaments. Ara el govern municipal ha millorat l’oferta. L’Ajuntament pagaria entre 700€ i 1.200€ al mes per cada pis, en funció del número d’habitacions, assumiria els rebuts de llum, aigua i gas, les despeses de manteniment i el cost de la neteja.

La regidora d’Habitatge, Lucia Martín, assegura que el tracte beneficiaria totes dues parts. Explica que a l’Ajuntament li permetria “oferir un lloc on viure a famílies que estan en condicions no dignes, en habitacions o pensions” i a més, tot i que no aconseguirien els beneficis als que estan acostumats amb el lloguer turístic, els propietaris dels apartaments “han de veure com a positiva l’oferta de l’Ajuntament” perquè els garanteix ingressos a llarg termini.

Ada Colau ha instat al president d’APARTUR a negociar aquesta proposta. En un comunicat, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona assegura que estan a disposició de l’Ajuntament i que es comprometen a treballar perquè aquesta proposta de col·laboració “s’ajusti a les necessitats de les dues parts i pugui tirar endavant”. En l’escrit recorden que, durant el confinament, van posar 200 pisos a disposició de l’Ajuntament per a col·lectius vulnerables que no es van arribar a utilitzar.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00