Sábado, 17 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Turisme a Tarragona, en hores baixes fins d'aquí dos o tres any

Tarragona estima que fins d'aquí "a dos o tres" anys no recuperarà el turisme previ a la pandèmia. El sector critica que la ciutat no disposi d'un pla estratègic i carrega per la manca d'ambició a l'hora d'atraure turisme familiar.

Laura Castel durant la presentació del pla de contingència turístic

Laura Castel durant la presentació del pla de contingència turístic / ACN

La pandèmia ha agafat descol·locat el Patronat de Turisme de Tarragona. Sense gerent des de fa més de mig any. A més a més, la presidenta fins ara, la senadora republicana Laura Castel, abandona el càrrec per centrar-se en Madrid.

 

Més que vendre patrimoni romà, ara la ciutat se centra en oferir seguretat amb mesures concretes com la delimitació de les platges. Des del sector privat, però, recorden que la ciutat va ser capaç d'atraure turistes catalans i de la resta de l'Estat fa uns anys, un sector avui residual, i reclamen un pla estratègic i de comunicació per aprofitar tant la baixa incidència que de moment ha tingut el coronavirus a la ciutat com el fet de tenir un llegat històric declarat patrimoni de la humanitat.

 

 

El turisme de sol i platja serà el primer en recuperar-se, apunten els responsables municipals, mentre que el de negocis o els creuers seran els més afectats pels efectes de la crisi sanitària.

 

Jordi Calabuig, cap del laboratori d'investigació i intel·ligència turística EURECAT, creu que Tarragona ho té tot de cara per recuperar-se ràpidament: Tarragona és una ciutat relativament petita, sense massificació i sense turisme massificat, amb espais oberts i amb una oferta ben dimensionada. Però, això sí, recuperar els nivells de turistes anteriors a la pandèmia no succeirà ni l'any vinent ni l'altre.

 

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?