Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

Europa League Europa League Sigue en directo el Inter - Getafe con 'Carrusel Deportivo'
Medio ambiente

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s'adhreix al conveni de recuperació sostenible

Aquesta adhesió respon a la voluntat de la Gerència del Departament perquè "les institucions sanitàries reclamin una recuperació saludable amb mesures de sostenibilitat

Foto d'arxiu d'una professional del departament

Foto d'arxiu d'una professional del departament / Departament Xàtiva-Ontinyent

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha subscrit el manifest que advoca perquè la recuperació de la crisi sanitària de la COVID 19 contempli mesures de protecció del medi ambient i una sanitat sostenible. El Departament s'adhereix així al compromís de “Recuperació Saludable” (#HealthyRecovery) que també han confirmat centenars d'organitzacions sanitàries de tot el món.

L'adhesió a aquests principis respon a la voluntat de la Gerència del Departament perquè “les institucions sanitàries reclamin una recuperació saludable amb mesures de sostenibilitat”.

En aquest sentit, el text subscrit pel Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent defensa com a eix de la recuperació sanitària el respecte al medi ambient: “Si volem que el món es recuperi d'aquesta crisi de manera saludable, no podem permetre que la contaminació continuï ennuvolant l'aire que respirem i embrutant l'aigua que bevem, ni que el canvi climàtic continuï endavant, desencadenant, possiblement, noves amenaces per a la salut de les poblacions més vulnerables”.

Alineat amb aquest compromís, el Departament considera que, a més de prestar l'assistència a la població, les organitzacions sanitàries “hem de responsabilitzar-nos també de reivindicar la salut mediambiental i la sostenibilitat i la seva importància”.

Entre altres, el manifest apunta com a mesures necessàries “protegir i preservar la naturalesa com a font de salut, invertir en serveis essencials, des d'aigua i sanejament fins a energies no contaminants en els centres sanitaris, promoure una transició energètica ràpida, promoure sistemes alimentaris sans i sostenibles o construir ciutats sanes i saludables”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?