Sociedad

Discoteques obertes com a bar per esquivar la prohibició

L'Ajuntament de Palafrugell demanarà un informe per analitzar la llicència de locals com Costa Este, i saber si compleixen o no amb les mesures dictades per la Generalitat

L'alcalde de Palafrugell demana estendre a tot Catalunya l'obligació de bars i restaurants de tancar a les 12 de la nit

Jaume Dulsat veu un error de comunicació tancar l'oci nocturn quan França recomana no viatjar a Catalunya

Imatge promocional / Facebook-Costa Este carpa

Calella de Palafrugell

Primer cap de setmana de discoteques tancades. La imatge ha estat la de molts locals buits, però també algunes discoteques s'han agafat a escletxes legals (com el fet de tenir llicència de bar) per obrir i esquivar la prohibició.

A Palafrugell, per exemple, segueix obrint Costa Este en un format de bar musical. En les xarxes socials, diuen que ofereixen sopar amb amics i que obren fins a les 3.45 de la matinada. Des de l'ajuntament ja han deixat clar que demanaran un informe per analitzar la llicència de locals com aquest, i saber si compleixen o no amb les mesures dictades per la Generalitat.

L’alcalde de Palafrugell demana estendre l’obligació de tancar bars i restaurants a les 12 de la nit, com ja passa a Figueres o a Barcelona a causa del rebrot. Josep Piferrer diu que la majoria de locals de Palafrugell són bars musicals, que segueixen oberts fins a altes hores de la matinada. Piferrer admet que la mesura pot provocar pèrdues al sector, però diu, pitjor seria haver de gestionar un rebrot al centre de la Costa Brava.

Josep Piferrer: "Creiem que seria necessari tancar a les 12 de nit"

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1595766394469/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No tots els municipis ho veuen així. És el cas de Lloret, on l’alcalde diu que ha estat un error comunicatiu tancar l’oci nocturn, en el mateix moment en què França recomana no viatjar a Catalunya. Jaume Dulsat, que també és vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava, diu que les discoteques havien complert amb les mesures de seguretat, i que aquesta decisió restarà atractiu a un municipi que depèn en gran part del turisme estranger.

Jaume Dulsat: "Comunicativament no em sembla encertat"

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1595766392715/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En general, però, els diferents ajuntaments confien que les policies locals podran controlar un hipotètic augment dels ‘botellons’ arran del tancament de les discoteques.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00