Sociedad
ECONOMIA

L'oposició carrega contra el full de ruta ecònomic de Govern

El grup parlamentari socialdemòcrata troba a faltar les projeccions econòmiques al pla Horitzó 23 presentat per l'executiu

terceravia titlla el document de "partidista" i creu que cal una evaluació de l'estat de l'economia del país

El cap de Govern, Xavier Espot, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, a la reunió d'aquest dimarts per presentar les línies del programa Horitzó 23 de l'executiu. / M.F. ANA

Andorra la Vella

El full de ruta per a la legislatura que el Govern va presentar aquest dilluns és un “document inconclús”, ja que no inclou les projeccions econòmiques que han d’acompanyar totes les accions que es volen dur a terme. Així ho considera el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que ha manifestat que “sense aquestes projeccions” és “impossible pronunciar-se” al voltant d’aquest document per als propers tres anys, l’anomenat Horitzó 23 que l’executiu ha presentat aquest dimarts a membres del grup parlamentari socialdemòcrata.

Des del PS han fet arribar ja a l’executiu la petició que aquestes projeccions econòmiques li siguin lliurades per poder analitzar abastament quin és el cost de les accions plantejades pel Govern, un fet al qual s'ha compromès el cap de Govern, Xavier Espot. “Ens impossibilita opinar en no conèixer quina és la viabilitat econòmica i financera del document, no entem que no contingui la projecció econòmica; els diners no són gratuïts i el Govern està jugant amb una certa il·lusió òptica d’anar obtenint finançament però els diners s’han de tornar”, ha opinat López, manifestant que demanar finançament a organismes internacionals o a una entitat financera com Crédit Agricole, “no és la solució” ja que els diners “s’han de tornar” i a més pagar interessos.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata considera que cal que es doni tota aquesta informació i, en aquest sentit, ha comentat que el que no pot ser és que “estigui amagada” i que a l’hora de presentar aquest projecte no s’expliqui “l’altra cara de la moneda”. “No es pot obviar el 50% de la informació”, ha afirmat López, sense voler entrar a valorar les propostes que recull el document en si, ja que ha manifestat que encara no les han pogut analitzar.

“El Govern ha fet un exercici de priorització que valorem, que està bé que s’endreci la legislatura però no es pot explicar això com si estiguéssim en període de Nadal, la carta als Reis és molt maca de fer però no existeixen i algú ha de pagar”, ha conclòs López.

Mentrestant, des de terceravia, el president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha titllat de "partidista" el pla perquè no aporta res de nou que al que ja s’havia anunciat des dels respectius programes electorals. A més, Pintat considera que abans que res caldria fer una avaluació conjunta de la situació econòmica del país, abans que treure de a llista algunes infraestructures.

Pintat es nega a valorar la retirada del desviament de Sant Julià perquè considera que hi ha altres prioritats abans i recorda que aquest Govern fa nou anys que l’anuncia i encara no l’ha fet. És per això que indica que ells ja van presentar esmenes al pressupost per valor de set milions d’euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00