Sociedad
SALUT

Benazet fa una crida als joves per no expandir el coronavirus

El ministre de Salut els interpel·la per no contagiar els padrins i perquè no empitjorin la reputació i l'economia del país

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / SFGA

Andorra la Vella

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha demanat a la població “entre l’adolescència i els 30 anys” que respectin les mesures de seguretat recomanades per l’executiu i que no contribueixin a expandir la COVID, com ha passat en els darrers casos detectats on a partir d’una festa, quatre o cinc joves s’han contagiat a Canillo. El ministre els ha demanat consciència i que si no tenen por per ells, que la tinguin pels seus pares o padrins. A més, els interpel·la expressament perquè si la malaltia s’agreuja, tot el país i l’economia se’n veurà ressentida.

En aquest sentit ha descartat que la situació sigui greu tot i que el nombre de casos ha augmentat des de dimarts amb 11 nous. En total són 63 les persones positives des de l’inici del rebrot i es mantenen les dues persones hospitalitzades. A més, ahir va confirmar que 20 patinadors que estan fent una estada esportiva al Palau de Gel estan en aïllament pel positiu d’un d’ells.

Tot i així ha anunciat que es fan unes 300 proves de TMA al dia i es preveu augmentar-les durant el retorn de les vacances, així com es mantindran els controls en determinats sectors que siguin més sensibles o estiguin més exposats. També ha indicat que hi ha un centenar de rastrejadors i que per ara, és un nombre suficient.

Per altra banda, ha comentat que l'assistència primària no està col·lapsada i que si hi ha endarreriments és per les proves i controls d’altres patologies que durant el confinament no es va poder fer normalment.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00