Sábado, 15 de Mayo de 2021

Otras localidades

SOCIETAT

Tarragona té una unitat pionera d'atenció integrada a menors víctimes d'abusos sexuals

El centre es basa en el model Barnahus, molt estès al nord d'Europa i que pretén evitar la revictimització.

Sala de la unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals de Tarragona.

Sala de la unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals de Tarragona. / ACN

El Complex Educatiu de Tarragona compta amb la primera unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals de Catalunya. El projecte està basat en el model Barnahus, on tots els departaments que intervenen en un cas d'abús sexual infantil es coordinen i treballen sota el mateix sostre, evitant així que l'infant s'hagi d'anar desplaçant als diferents serveis involucrats i haver de passar el tràngol de repetir la seva història.

Model únic

Es tracta d'un model que està molt estès als països nòrdics però que és pioner al sud d'Europa. Des que es va posar en marxa a l'abril, la unitat tarragonina ha atès 33 víctimes. Si els resultats de la prova pilot són satisfactoris, el Govern preveu obrir més centres en altres indrets del país.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, han visitat el projecte aquest dimecres. La unitat s'ubica de moment en un emplaçament provisional i la intenció és que s'instal·li definitivament en un espai de nova construcció en el mateix Complex Educatiu de Tarragona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?