Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Un grup de bombers recull firmes perquè sanitaris del cos facin PCR

Des que es va acabar l'estat d'alarma, el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) de Bombers ha hagut de deixar de fer aquestes proves i ara se n'ocupa Salut. Creuen que és un desgavell perquè no hi ha un criteri únic

Dos Bombers de la Generalitat desinfectant una residència de gent gran

Dos Bombers de la Generalitat desinfectant una residència de gent gran / MF

Un grup de Bombers de la Generalitat ha començat a recollir firmes perquè es facin proves PCR dins del propi cos. Tenen les proves i el personal mèdic preparat però des que es va acabar l'estat d'alarma els professionals que tenen símptomes han d'anar a visitar-se i a fer anàlisis al seu CAP. Diuen que això és un desgavell perquè no hi ha un criteri únic, ni unes directrius clares per cada parc.

A banda de les firmes, Comissions Obreres ha enviat una carta als consellers de Salut i Interior perquè el Grup d'emergències Mèdiques (GEM) de Bombers torni a fer proves PCR, igual que durant la pandèmia, i estableixi els criteris de si s'ha de tancar o no un parc. Diuen que aquest grup té el material preparat però no els deixen fer-ho.

El delegat sindical a bombers, Marc Guix diu que no entenen que "els Bombers que tenim un servei mèdic de primera categoria estigui totalment infravalorat i inoperatiu i a cada parc a Catalunya s'actuï diferent perquè els criteris que tenen a Salut siguin diferents depenent de cada metge, que a més, no coneixen amb profunditat la nostra feina".

Firmes per demanar que el GEM faci PCR / SER CATALUNYA

Recorden que són un col·lectiu de risc que està en contacte directe amb persones afectades per coronavirus perquè han desinfectat residències de gent gran o h ha serveis en què han d'esbotzar la porta d'una persona malalta que viu sola.

Remarquen que s'han tancat parcs "un, dos, tres dies desprotegint així la població". Hi ha hagut incidències a Sant Feliu de Llobregat, Calaf, Rubí, Ulldecona, Sort i Mollerussa. I diuen que el criteri que s'aplica és diferent en cada cas i es pregunten "perquè no hi ha un conveni público-privat per fer PCR en laboratoris privats? doncs perquè Salut no reconeix els resultats privats malgrat que tingui la mateixa formació i metodologia".

En definitiva, reclamen que el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) de Bombers amb el doctor Miquel Vidal al capdavant recuperi el poder de decisió que tenia durant l'estat d'alarma quan podia fer proves PCR, donar altes i baixes i ordenar confinaments del personal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?