Sociedad

Quique Cárcel: "De cara a la 20/21 tindrem desavantatge competitiu però no és moment de plorar"

L'Almería ha d'aturar els entrenaments per un nou positiu a la seva plantilla.

Cárcel, en un moment del video distribuït pel Girona. / Imatge: Girona FC

Girona

Quan el play off es va suspendre, el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va demanar celeritat a l'hora de trobar una nova data però és evident que no li van fer cas. Ara que ja n'hi ha, és la tossuda realitat la que amenaça amb fer-li la guitza.

Positiu a l’Almería

El play off començarà el 13 d’agost amb l’anada de semifinals contra l’Almería a Montilivi, si és que no s’ha d’ajornar novament. El club andalús ha informat aquesta tarda que els test als que va sotmetre a la plantilla aquest dilluns abans de la tornada als entrenaments s’hi ha detectat un nou positiu, que es suma al de la setmana passada. L’Almería ha suspès l’entrenament, ha aïllat el nou positiu –que, anteriorment, havia donat negatiu tres cops- i ha ordenat una nova prova a tots els integrants de la plantilla. També s'ha ordenat la desinfecció de l’estadi Juegos Mediterráneos. El positiu de la setmana passada segueix en quarantena al seu domicili amb bon estat de salut.

Quan encara no se sabia que hi havia hagut un nou positiu a l'Almería que pot tornar a trastocar el calendari, el Girona ha distribuït una entrevista en la que Cárcel lamentava que La Liga hagi trigat tant a fixar les dates del play off. No només per la incertesa en la que han viscut fins ara les plantilles implicades sinó perquè tots aquests equips arrencaran el pròxim curs condicionats.

“Acabar el 23 d’agost” complica molt la configuració de la plantilla de la pròxima temporada, tant si l’equip és a Primera com a Segona. “Si estem a Primera, el mercat ja estarà molt avançat i si estem a Segona serà més difícil encara perquè a Primera com a mínim et pots obrir a altres mercats però a Segona tens els recursos que tens”, argumentava.

Per Cárcel, és evident que la pròxima temporada tindran “desavantatge competitiu amb els altres” i això no ho arreglarà ni tan sols poder començar 15 dies més tard que els equips que ja són de vacances, un aspecte que s'està començant a estudiar com a mesura compensatòria per l'espera.

El màxim responsable esportiu del Girona FC diu que necessiten “tenir més respostes” per valorar-ho en la seva justa mesura però, en tot cas, arrencar més tard també dificultaria la pretemporada perquè no hi hauria rivals contra els que competir.

Amb tot, Cárcel no ha volgut lamentar-se en excés perquè creu que, ara mateix, “no és moment per plorar” sinó per estar “enfocats només en l’objectiu”, que no és altre que pujar a Primera.

Veu “al grup molt unit i energètic”, “amb ganes i il·lusió” i a un cos tècnic “que ha arribat amb molta força”. Per Cárcel, “l’aspecte mental” pot ser determinant i “el que arribi millor en aquest aspecte tindrà avantatge”.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00