Sociedad

La regió sanitària de Girona fitxa 73 'gestors covid'

Entrevisten a sospitosos de tenir el coronavirus per establir la seva xarxa de contactes i poder actuar fins i tot abans de què es confirmi un positiu.

De moment, reforcen els centres d'atenció primària amb més població fluctuant però es podran moure en funció de les necessitats.

El gestor de covid comença la feina abans de què es sàpiga si el resultat de la prova ha estat positiu. / Imatge: Departament de Salut

Girona

La majoria d’aquests 73 gestors de covid ja estan contractats i treballant i també es formarà a 50 professionals d’atenció ciutadana que ja són als centres d’atenció primària perquè a cada CAP hi hagi com a mínim una persona que pugui avançar feina quan es pensi que algú pot tenir el covid.

Julia Fulquet, gestora de covid de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, explica que aprofiten l’espera d’entre 48 i 72 hores que hi ha entre el moment que es fa la prova i quan es coneixen els resultats per dibuixar l’arbre de contactes del possible positiu i determinar quins han estat de risc.

El gestor també explica al possible positiu quines mesures d’aïllament ha d’adoptar si es dóna el cas o, fins i tot, aspectes tan quotidians com per exemple com tramitar la baixa.

Julia Fulquet - gestora covid

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1596711699290/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

D’aquesta manera, no només s’accelera la lluita per evitar l’efecte multiplicador de cada positiu sinó que, segons el director de l’Àrea Bàsica de Roses, Ricard Bonet, es descarrega de feina al personal sanitari.

16 dels 73 gestors de covid contractats s’han destinat a l’Alt Empordà, 15 a la zona Gironès Nord-Pla de l’Estany, 12 al Baix Empordà, 10 a l’Alt Maresme, 8 a la zona Gironès Sud-Selva, 6 a la Selva Marítima, 4 a la Garrotxa i 2 al Ripollès.

El Departament de Salut, adverteix que el repartiment s’ha fet tenint en compte quines són les zones més “tensionades” i que a la zona de la Costa Brava els CAP reben molta població flotant durant els mesos d’estiu però es podran moure a altres zones si convé.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00