Sociedad

Rebrot a Anglès amb 28 positius

L'ajuntament ha decidit tancar una setmana el centre de dia

El CAP d'Anglès, des d'on s'està coordinant el seguiment de positius / Google

Anglès

A Anglès, han detectat una trentena de positius que se circumscriuen en entorns familiars, segons el Departament de Salut. En els últims quinze dies, s'han registrat 28 casos positius, la majoria lleus o asimptomàtics. El positius s'han pogut detectar gràcies a les proves PCR que s'han fet a l'entorn proper dels primers casos registrats en la segona meitat de juliol.

La regidora de Salut d'Anglès, Neus Moragas, espera que es pugui contenir el rebrot perquè assegura que l’evolució és positiva. Moragas diu que han augmentat els tests en un municipi que durant el confinament gairebé no va tenir cap cas. El ritme de noves proves també explicaria l'augment de positius, alguns dels quals s'han detectat fins i tot en entorns que no estan relacionats amb el focus inicial.

Moragas ha explicat que des del centre d'atenció primària del municipi han fet les proves a tots els contactes i fan el seguiment perquè es compleixi el confinament. "Ara estan tornant a fer PCR per mirar si aquests casos han negativitzat", ha assegurat.

Neus Moragas, regidora de Salut d'Anglès

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1596974765074/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arran del rebrot, s’han hagut de prendre les primeres mesures. L'Ajuntament d’Anglès ha decidit tancar una setmana el centre de dia per recomanació de la Generalitat a l'empresa que gestiona l'espai. També s'han limitat les vistes a la residència de Sant Hilari.

L'ajuntament i el Departament de Salut començaran a col·laborar des d'aquest dilluns per compartir les dades dels casos i, si cal, mobilitzar treballadors de l’ajuntament per ajudar a fer el seguiment dels contagis, que s'està dirigint des de l'àrea bàsica de salut d'Anglès.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00