Sociedad

Primer pas per la variant de Torroella de Montgrí

La Generalitat inicia els tràmits per construir un nou pont sobre el Ter per connectar la carretera que va de Verges a Torroella amb la que va de Serra de Daró a Torroella per no haver de passar pel mig del poble.

La nova connexió estalviarà haver de passar pel centre del poble per anar i venir de Pals. / Imatge: Elaboració pròpia amb Google Maps

Girona

És només el primer pas, l’estudi informatiu i el d’impacte ambiental d’aquesta connexió entre aquestes dues carreteres, un traçat de 2 kms que inclou un pont d’1 km.

La idea de la Generalitat és que el nou tram comenci a la intersecció de la C-31 i la Gi-632, el que es coneix com l’empalme i enllaci amb el punt on el rec de Molí es troba amb la Gi-643, entre Serra de Daró i Torroella de Montgrí.

En aquest punt s’hi construirà una nova rotonda i permetrà eliminar també un revolt perillós en el que hi ha hagut més d'un accident. El pressupost inicial és de 28 milions d’euros.

L’enllaç serà de tres carrils per facilitar els avançaments i inclourà un carril per ciclistes i vianants de 3 metres que transcorrerà pel costat de mar i que, al seu pas pel pont, tindrà un mirador i un aparcament per cotxes en un dels extrems.

Jordi Colomí - alcalde de Torroella de Montgrí

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597056121551/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha explicat a Ràdio Girona que estan satisfets perquè solucionen un punt negre per Torroella, l'Estartit i el Baix Ter "amb una proposta que, segurament, és la que té menys impacte, és bastant respectuosa amb el territori" i oferirà un "gran mirador al Baix Ter".

Jordi Colomí - alcalde de Torroella de Montgrí

00:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597056189255/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Colomí, "és aviat per parlar de terminis" però adverteix que, a diferència de fa uns anys, "ara la Generalitat està complint" i cita l'inici de les obres de millora de la carretera que va de Medinyà fins a Torroella, que està començant en el tram entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls.

Colomí creu que "amb el compromís d'anar fent un tram nou cada any, en un termini de quatre o cinc anys tindrem els dos accessos per La Pera i Medinyà en millors condicions i estarem amatents perquè es vagin complint els terminis per aquesta connexió que, com ha demostrat el Glòria, no només és molt necessària pel Baix Ter sinó urgent".

La segona alternativa que es porta a exposició té més afectació a les riberes del Ter, segons l’administració catalana i per això aposta per la primera.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad