Sociedad

Els accidents laborals baixen un 25%

Tot i la paràlisi del turisme, el sector serveis segueix sent on s'han produït més accidents

Un camarero prepara café en un bar / Jesús Hellín - Europa Press EUROPA PRESS

Girona

Els accidents laborals han baixat un 25%. En la primera meitat de l'any, han quedat ferides 4.000 persones mentre treballaven. Tot i la paràlisi del turisme, el sector serveis segueix sent on s’han produït més accidents.

Les empreses gironines han tancat el primer semestre d'aquest 2020 amb 1.390 accidents laborals menys que en el mateix període de l'any passat. Segons les dades de la Generalitat, han baixat tots els tipus de sinistres, sobretot en el sector serveis i en l’agricultura.

En sis mesos, han quedat ferides 4.000 persones mentre treballaven. Destaca que gairebé la meitat dels ferits han estat al sector serveis, tot i l’aturada del turisme. Els altres sectors on hi ha més persones ferides a la feina són la indústria, amb 1300 ferits, i la construcció, amb 660.

La secretària general a Girona de Comissions Obreres, Belén López, diu que són sectors especialment precaris.

Belén López: "Els accidents laborals es deuen a la precarietat"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000007928/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En el que portem d'any, han mort quatre persones treballant o anant a la feina (l’any passat en van ser sis). Els accidents greus s’han mantingut en 33, i els accidents lleus han baixat un 26 per cent cent, amb 3900 casos.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00