Sociedad
SOCIETAT

Impotència a la Costa Daurada davant de les ocupacions il.legals

Els ajuntaments reconeixen que no tenen prou eines per combatre un fenòmen que ha baixat un 8% en conjunt a les comarques tarragonines, però ha crescut a alguns municipis en concret.

Finestra tapiada per evitar que entrin els ocupes. / ACN

Tarragona

Amenaces, sorolls i tot tipus d'actuacions incíviques és el que pateixen permanentment els veïns de diversos barris i urbanitzacions de la costa tarragonina, que veuen com d'un dia per l'altre els ocupes entren a les cases buides, punxen els subministraments i s'hi instal.len; Majoritàriament són habitatges propietat d'entitats bancàries i en pocs casos es tracta de segones residències. Ramon Ferré, alcalde de Calafell, diu que se senten “molt impotents”: “hi ha ocupacions conflictives de gent sense ofici ni benefici que només ve per robar i cometre delictes”.

Calafell tenia a finals de l'any passat més d'un centenar d'habitatges ocupats, una xifra que es va reduïr amb talls de llum i aigua que van quedar aturats amb l'arribada de la pandèmia i que s'espera reprendre el mes vinent. Una sensació d'impunitat que comparteix l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, amb una quarantena d'habitatges ocupats: “és un problema que ens ha arribat als ajuntaments, no tenim les eines per resoldre’l”. Critiquen la nova normativa estatal que obre la porta a que els okupes es puguin empadronar, i les dades constaten precisament aquest moviment.

Baixen en conjunt, pugen en alguns punts

Al Camp de Tarragona les ocupacions il.legals durant el primer semestre de l'any es van reduir un 8% a gairebé tots els municipis menys a l'àrea d'influència de Salou i Cambrils, on van pujar entre un 10 i un 15%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00