Viernes, 18 de Septiembre de 2020

Otras localidades

HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS La SER recorre España: 'Hoy por Hoy' con Àngels Barceló desde Torremolinos (Málaga)

El nombre d'habitatges buits disminueix un 11% a Girona

Per primera vegada en l'última dècada hi ha menys de mil habitatges sense inquilins a dins

Habitatge a Girona

Habitatge a Girona / ACN

A la ciutat de Girona el nombre d’habitatges buits va disminuir quasi un 11% el 2019 segons un estudi fet per l’Ajuntament. Per primera vegada en l’última dècada hi ha menys de mil habitatges sense inquilins a dins. La majoria es concentren a l’Eixample, Santa Eugènia i el Barri Vell.

Segons l’Ajuntament, a l’abril del 2019 hi havia 951 habitatges buits a la ciutat de Girona, 115 menys que el 2018 i representen menys del 2% de l’oferta d’habitatge disponible a la ciutat. Ens hauríem de remuntar a 2009 per trobar una xifra menor. Des del 2012, quan hi havia més de 1.400 habitatges buits, la xifra ha anat descendint fins ara amb l’única excepció del repunt que hi va haver el 2016.

El regidor d’Urbanisme Lluís Martí reclama posar el màxim de pisos al mercat i evitar que estiguin en desús.

Els barris on hi ha més habitatges sense ocupar són, per aquest ordre, Eixample Nord i Eixample Sud, Santa Eugènia i el Barri Vell.

Les dades també revelen que hi ha més de 26.000 persones que resideixen a Girona però no hi estan empadronades, cosa que significa que la xifra real d’habitants ja frega els 130.000. L’estudi s’ha fet a partir de l’anàlisi dels consums d’aigua, escombraries, el padró i el cadastre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?