Sociedad

L'ampliació d'una pedrera a Llers posa en alerta les entitats ecologistes

El consistori assegura que l'empresa està seguint tots els passos legals i que de moment no poden fer res per oposar-s'hi

Protesta de la Plataforma per la Garriga i de l'IAEDEN Salvem l'Empordà a l'Ajuntament de Llers / IAEDEN

Llers

L'ampliació d'una pedrera a Llers de 74.000 metres quadrats ha tornat a posar en alerta les entitats ecologistes de l’Alt Empordà, que demanen a l’ajuntament que ho aturi. El consistori assegura que l'empresa està seguint tots els passos legals i que de moment no poden fer res per oposar-s'hi, però que seran exigents amb l'afectació que pugui tenir pel medi ambient.

L'Ajuntament de Llers ha començat els tràmits per permetre l'ampliació d'una pedrera situada a la Garriga d'Empordà, un espai natural protegit amb quilòmetres de pedra seca, i que és un refugi d’aus rapinyaires. Un abric, que segons l’entitat IAEDEN-Salvem l’Empordà, es veuria alterat pels sorolls, la pols i la destrucció dels terrenys. La seva portaveu és Marta Ball-llosera.

Marta Ball-llosera: "És un paratge d'una identitat molt important"

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597383936225/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La pedrera s'ubicaria en part en una àrea Natura 2000, protegida fa 12 anys justament per evitar la construcció d’una altra pedrera que s’havia de situar en el mateix paratge.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00