Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

La pandèmia fa baixar els preus de l'habitatge i el transport

Segons l'IPC, el que sí que pugen són els preus de productes bàsics com el menjar, el beure i la roba.

Baixada de preus a Girona al juliol

Baixada de preus a Girona al juliol / Getty Images

La baixada de preus es nota sobretot en l’habitatge, l’aigua i l’electricitat, que han caigut més de 6 punts d’un any per l’altre. També han reculat els preus del transport i carburants, en 5 punts en comparació amb l’any passat, tot i recuperar-se lleugerament aquest estiu pel retorn a la normalitat. En menor mesura, també han baixat els productes relacionats amb les comunicacions i els restaurants i hotels.

El que ha pujat de preu són els productes sanitaris, i els aliments i begudes, en un 2 per cent. També pugen els preus del tabac, el vestit, el calçat, i els llibres i material escolar, amb un 1 per cent. La resta de sectors, com els mobles i articles de la llar, i l'oci i la cultura es manté pràcticament intacta.

En total, l'Índex de Preus al Consum (l’IPC) a les comarques de Girona ha caigut quatre dècimes en comparació amb el mes anterior, però si ho comparem amb el mateix mes de l’any passat, la caiguda és d’una taxa d’un 1,1.

L’economia gironina porta des del març arrossegant resultats negatius pel que fa als preus, cosa que segons els experts suposa un espiral negatiu resultat de la baixada del consum.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?