Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els cribatges massius arriben al Camp de Tarragona

Salut vol fer 3.000 proves PCR a partir de demà a tres barris diferents de la ciutat per tal de detectar els assimptomàtics i trencar les cadenes de transmissió.

Prova PCR.

Prova PCR. / ACN

Salut farà fins a 3.000 proves PCR a partir de divendres a tres barris de Reus després que el nombre de positius s’hagi disparat a la capital del Baix Camp i el risc de rebrot s’apropi als 400 punts.

Els epicentres seran al CAP Sant Pere, on s'ha instal·lat un mòdul prefabricat al pati, i a l'Hospital Sant Joan. Al Centre d'Atenció Primària estan cridats els veïns d’entre 20 i 50 anys del barri de la Sardana i al centre hospitalari els dels barris la Pastoreta i Monestir.

Es realitzaran divendres, dissabte i dilluns amb la previsió de fer un miler de proves diàries. Es tracta de dades importants si es comparen amb altres cribratges massius fets a municipis del Besós, per exemple, on es van realitzar al voltant de 500 diàries. L’objectiu és trencar les cadenes de transmissió dels assimptomàtics.

En 10 dies, el risc de rebrot a la ciutat de Reus ha passat de 97 punts a més de 390 aquest dimecres, un dels més alts del país. De fet, en la darrera setmana, només a la capital del Baix Camp, s’han confirmat 151 positius per Coronavirus dels 334 totals del Camp de Tarragona.

“Bona noticia”

L'Ajuntament de Reus ha celebrat a través d’un comunicat que es facin cribratges per obtenir dades més realistes de la situació de la pandèmia a la ciutat. Fonts municipals apunten que els resultats de les proves PCR en aquests tres barris serviran per planificar futures accions per fer front a l'epidèmia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?