Sociedad

Crida de l'ICS per captar personal sanitari per hospitals i CAP de Lleida

Segons el gerent territorial a Lleida i l'Alt Pirineu estan en disposició de contractar tot professional mèdic i d'infermeria que es pugui trobar i vulgui venir al territori a treballar

Un moment de la presa de proves a veïns d'Albesa, dies enrere. / ACN

Lleida

El gerent territorial de l'ICS a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Sentís, fa una crida a captar tot el personal sanitari disponible per poder donar resposta a les necessitats assistencials que hi ha i hi pot haver tant als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria com a l'atenció primària.

Ramon Sentís (gerent ICS): "Tot el personal sanitari que trobéssim, estariem en disposició de contractar-lo"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000007175/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Sentís, "ara mateix tot el personal sanitari que trobéssim disponible, de diferents especialitats hospitalàries, de metges de família i comunitària, i personal d'infermeria, tot el que poguéssim trobar i volgués estar aquí al territori, estariem en disposició de contractar-lo. Oferim aquestes places tant per facultatius com per a personal d'infermeria, tant als hospitals com a l'atenció primària".

Ramon Sentís (gerent ICS): L'activitat quirúrgica als hospitals "l'anem recuperant i serà del 70% a mitjans de setembre".

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000007153/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La necessitat d'augmentar plantilles ve donada tant per la major capacitat assistencial que hi haurà amb el nou annex hospitalari específic per a Covid que és previst al costat de l'Arnau com per fer front als augments de casos Covid de cara a la tardor.

Activitat quirúrgica

Pel que fa a l'activitat quirúrgica dels hospitals, Sentís va explicar a Ràdio Lleida que la reducció de malalts Covid ha permès reprendre de forma progressiva el programa d'operacions als quiròfans, si bé a Urgències mai s'ha deixat d'operar ni tampoc s'han deixat de fer neoplàsies (operacions relacionades amb càncer).

La idea, segons va dir, és anar reprenent l'activitat i fixar fins un 70% als quiròfans a mitjans de setembre. "Ens hem plantejat meitat de setembre com a horitzó temporal de recuperació i anirem monitoritzant a principis de setembre si podem continaur incrementant, mantenint o si hem de tornar a fer decrements" depenent de si torna a pujar la xifra d'ingressos per Covid.

Això vol dir posar en funcionament 10 o 12 dels 14 quiròfans disponibles ja que dos els han de deixar per si surt algun pacient al que li cal operar i que ha donat positiu en Covid. Això obligaria a prendre més mesures de seguretat i cal tenir espais aïllats i específics per fer la cirurgia. De moment, va afegir Sentís, encara hi ha personal sanitari de vacances i àrees dels hospitals -especialment a l'Arnau-, tancades per obres. Això fa que l'activitat encara estigui a la meitat de la que és habitual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00