Martes, 01 de Diciembre de 2020

Otras localidades

LOS DETECTIVES, EN DIRECTO LOS DETECTIVES, EN DIRECTO Miguel Ángel no piensa ponerse delante de las cámaras. Sigue 'Los Detectives' en directo
Cultura

571 originals opten al Premi Born 2020

Enguany es presenten més del doble de textes que a la passada edició

Rètol anunciador del Premi Born d'enguany.

Rètol anunciador del Premi Born d'enguany. / Cercle Artístic de Ciutadella

Un total de 571 originals s'han presentat a aquesta edició del Premi Born. Es tracta de més del doble que un any enrere. Un 80% dels textos són de procedència espanyola mentre que el 20% restant arriba d'altres parts de món. Això suposa onze punts més que l'any anterior pel que fa a obres procedents de l'exterior.

Un 26,27% dels textos estan escrits en català mentre que el 73,73% s'han redactat en castellà. En aquest sentit cal assenyalar que 165 originals han arribat de Catalunya, 46 de la Comunitat Valenciana i 20 de les Illes Balears, però d'aquests darrers, només dos s'han escrit  a Menorca.

A causa del gran nombre d'obres a concurs s'han designat 5 preseleccionadores que han elaborat una fitxa per cada original. Es tracta de Rafael Durán, llicenciat en Direcció escènica per l'Institut del Teatre de Barcelona, Iban Beltran, llicenciat en Filologia Catalana, Direcció escènica i dramatúrgia, Rosa Molero, dramaturga i llicenciada en Filologia Hispànica, Francisco Sáez, doctor en Filologia i especialista en el Segle d'Or i Sergi Marí, productor, director escènic i president de la companyia teatral la Trup.

Ara serà un jurat qui decidirà el guanyador d'aquesta edició i les obres finalistes. La decisió recaurà sobre l'actriu i dramaturga Denise Duncan, el professor d'estudis hispànics i catalans Laurent Gallardo, el director de "Sagunt a escena" Juan Vicente Martínez, el professor de la Universitat de Barcelona Josep Solervicens i l'actriu Laura Pons. Les seves deliberacions tindran lloc al setembre i octubre a la Sala Beckett de Barcelona.

El guanyador es donarà a conèixer el 24 d'octubre a Ciutadella. El premi és de 14.000 euros més l'edició de l'obra guanyadora en les quatre llengües oficials de l'Estat, castellà, català, euskera i gallec.

D'altra banda, el certamen també inclou les VI Residències de Creació Premi Born que aquest any permetrà preparar l'obra "El nino" de la companyia La Salamandra. Es tracta d'una peça de la italiana Irene Petra-Thani de la qual ja s'ha fet una lectura pública a la Sala Beckett, però no s'ha representat encara. La residència serà del 8 al 22 d'octubre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?