Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Tortell Poltrona serà el pregoner d'una Mercè sense actes multitudinaris

L'ajuntament ha programat 300 activitats de petit format que es faran a tots els districtes i a les que s'haurà d'accedir amb registre previ

El cartell de la Mercè 2020

El cartell de la Mercè 2020 / Ajuntament de Barcelona

L'encarregat d'obrir aquestes festes de la Mercè atípiques serà Jaume Mateu, fundador i president de l'ONG Pallassos Sens Fronteres i més conegut com a Tortell Poltrona. Ho ha anunciat aquest mig dia l'alcaldessa, Ada Colau, que ha assegurat que aquest any "no hi haurà festa major com a tal, amb activitats obertes a tothom" per la situació actual de pandèmia. Però ha explicat que Barcelona no pot viure sense la Mercè i que per això s'han programat unes 300 activitats de format més petit a les que s'haurà d'accedir amb registre previ.

La Mercè no tindrà actes multitudinàries. Hi haurà centenars d'activitats repartides pels 10 districtes de la ciutat, però seran actes que, com a màxim, acolliran 800 persones. Per accedir-hi els ciutadans s'hi hauran de registrar prèviament a través d'internet. L'ajuntament de de Barcelona calcula que hi podran assistir presencialment unes 100.000 persones en total, molt lluny del milió de l'any passat.

El Piromusical tanca habitualment les festes i reuneix milers de persones a l'Avinguda María Cristina. Però enguany serà no presencial i descentralitzat. Hi haurà focs artificials a 4 punts de la ciutat perquè es puguin veure des de tots els barris i serà retransmès per TV3.

La Mercè arrencarà amb el pregó del pallasso Tortell Poltrona, fundador i president de l'ONG Pallassos sense Fronteres. Poltrona ha assegurat que està repassant els últims pregons per veure com farà el seu. "Estic estudiant", ha dit. I ha afegit que, com els seus predecessors, a ell també li agradaria acabar el pregó cridant "visca la festa major, sortiu i divertiu-vos" però diu que en aquest cas "això no serà, a banda de totes les altres coses perquè sembla que amb la pandèmia se'ns hagi esborrat que hi hagi gent tancada a la presó per causes injustes, que tenim problemes amb la llengua, que no siguem capaços d'entendre'ns".

El cartell de la Mercè l'han fet María López i Javier de Riba, de l'estudi d'art Reskate.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?